Regionális díjazottak

Átadták a 2011. évi Pannon Novum Regionális Innovációs Díjakat

A 2011. évi Pannon Novum Regionális Innovációs Díj elnyerésére a Pannon Novum Nyugat-Dunántúli Regionális Innovációs Ügynökség és a Vas Megyei Kereskedelmi és Iparkamara közösen írta ki a pályázatot 2011 év elején. Az ünnepélyes díjátadásra 2011. július 8-án került sor Győrben, az egyetem újonnan felépült Tudásmenedzsment központ különtermében.

A díjakra két kategóriában lehetett pályázni, vállalkozási és ifjúsági kategóriában. Pályázhattak a Nyugat-dunántúli régióban telephellyel rendelkező, a jogszabályok alapján mikro-, kis-, vagy középvállalkozásnak minősülő gazdálkodó szervezetek, de pályázhattak magánszemélyek, illetve hallgatói jogviszonyban lévők is.

Pályázni innovációs projekttel (új termékkel, új szolgáltatással, új eljárással) lehetett, amely az elmúlt két évben valósult meg. Az új termék, új szolgáltatás, új eljárás létrehozásának, piaci bevezetésének alapja lehetett saját kutatás, saját fejlesztés, vagy pl. vásárolt licence, know-how.

A régióból összesen heten nyújtottak be pályázatot

Vállalkozási kategóriában

Bio-Textima Kft.Bősárkány

Fülöp Zoltán Dunakiliti

Moveo Zrt. Őriszentpéter

Műépker Kft. Galambok

Vasi Marcipán Kft. Szombathely

 Ifjúsági kategóriában:

Léber Szabolcs  Széchenyi István Egyetem, egyetemi hallgató Sismándy Kiss Ferenc doktorandusz NymE, FMK, Fa-és Papíripari technológiák Intézet

A díjat, mint minden évben, idén is a Regionális Innovációs Tanács ítélte oda. A győri eredményhirdetésen kiderült, vállalkozási kategóriában a versengést a bősárkányi Bio-Textima Ipari és Kereskedelmi Kft. által kifejlesztett VitalWOOD matraccsalád nyerte. Legfontosabb ismérve az, hogy a matracmagban az évszázadok óta alkalmazott fém rugózatot a gőzölt, tömörített bükkfából készített spirálrugók váltják ki.

Ifjúsági kategóriában Sismándy Kiss Ferenc doktorandusz lett a befutó, aki egy projektben 2D vonalkódos rendszert dolgozott ki rönk és fűrészáru felvételére.

A Vas Megyei Kereskedelmi és Iparkamara különdíját a dunakiliti Fülöp Manufaktúra pedál és elektromos meghajtású háromkerekű közlekedési eszközei érdemelték ki, a Regionális Innovációs Tanács különdíjasa Léber Szabolcs lett. Léber Szabolcs egyetemi hallgató, a Pneudesign ügyvezető igazgatója az ifjúsági kategóriában a közúti közlekedésben résztvevő belső égésű motorral üzemelő járművek által használt forgattyús mechanizmus mechanikai hatásfokának növelésére kifejlesztett technológiával indult.

A Regionális Innovációs Tanács ülése után megrendezett ünnepélyes díjátadó rendezvényen a díjakat Ligetfalvi Gábor a Nemzeti Innovációs Hivatal elnökhelyettese és Dr. Rechnitzer János a Nyugat-dunántúli Regionális Inovációs Tanács elnöke adta át.

 

 

 

    

 

 

 
LEGOLVASOTTABB HÍREKarrow


PROJEKTEK arrow

ECOS4IN
2019.05.24.

INNOGROW
2019.05.24.

SKILLS+
2019.05.24.

SYMBI
2019.05.24.

E-CONOMY
2018.11.30.

femcoop PLUS
2016.10.16.