Hírek

Támogató szolgáltatások a régió fiatal innovátorainak segítésére

Az Európai Unió CENTRAL EUROPE Programjának keretében megvalósuló InoPlaCe projekt regionális workshopját tartották Győrben, ahol a fiatal ötletgazdák és az őket szakmailag támogató mentorcsoport megismerkedhetett a régióban fellelhető támogató szolgáltatásokkal. A workshop házigazdája a projekt megvalósításában egyedüli magyar partnerként résztvevő Pannon Novum Nyugat-dunántúli Regionális Innovációs Nonprofit Kft. volt.

Az InoPlaCe projekt célja, hogy fokozza a közép-európai régió versenyképességét és erősítse az innovációs potenciált.  A projektben nyolc európai fejlesztési ügynökség vesz részt, akik vállalták, hogy támogató-szolgáltatásokat nyújtanak azoknak a fiatal innovátoroknak, akiknek a jelenléte fontos hajtóerő a gazdaság fejlődésében, az innovatív vállalkozásfejlesztésben és kutatásban.

A fiatal innovátorok külső támogatás híján nem, vagy csak nagy erőfeszítések árán tudják megvalósítani ötleteiket. Az InoPlaCe projekt célja a három éves projektidőszakban az, hogy biztosítsa számukra mindazokat a szolgáltatásokat és szakmai segítséget, melyek megkönnyítik a terveik kivitelezését.

A workshopon bemutatták a projekt kitűzött céljai között szereplő Regionális Támogató Szolgáltatások Listáját, amely segítségével a projektben résztvevők könnyen megtalálhatják a számukra legmegfelelőbb segítséget, többek között, hogy ki segíthet nekik üzleti terv készítésében vagy befektetők felkutatásában megvalósult ötleteikhez.

A rendezvényen résztvevők megismerhették az aktuális start-up pályázat részleteit és a hatékony időmenedzsment fortélyait is.

Az előadások letölthetők innen: Inoplace.ppt és Innovációs pályázatok.ppt

A rendezvényről készült videó elérhető itt: http://www.hircity.hu/regiok/283047

Közösség