Regionális hírek

TOP 100 Zala megye Gazdasága kiadvány

A már hagyományosnak számító gazdasági rendezvényt Mazzag Ferenc, a Zala Megyei Kereskedelmi és Iparkamara elnöke nyitotta meg. Emlékeztetett arra, hogy már hatodik éve tart az az együttműködés, aminek köszönhetően megjelent ismét a TOP 100 kiadvány, amely bemutatja a megye legnagyobb vállalkozásainak fontos adatait, köztük a 2015-ös és 2016-os nettó árbevételüket és más fontos gazdasági paraméterüket, képet adva e cégek teljesítményéről. Továbbá lapjait forgatva figyelemmel kísérhető a megye gazdaságának alakulása is. Mazzag Ferenc elmondta, a legfrissebb TOP 100-ba több mint tíz új vállalkozás került be, és a megyében működő vállalkozások fejlődőképesek.

 

Dr. Pál Attila, a megyei közgyűlés elnöke a megye gazdaságfejlesztésben és az uniós támogatások koordinálásában betöltött szerepéről szólt, kiemelve, hogy Zalában 23 milliárd forint áll rendelkezésre településfejlesztésre.

 

A NAV Zala Megyei Adó- és Vámigazgatósága készítette a TOP 100 kiadványban található gazdasági elemzéseket. A 100 cég besorolását a 2015-ös és a 2016-os nettó árbevételek alapján állították össze.

 

Ezekről dr. Kaszás Anita, az adóhatóság megyei igazgatója beszélt. Többek között elmondta, hogy a TOP 100 szereplői közül az árbevétel dinamikáját tekintve 59 javította, 7 megtartotta és csupán 20 rontotta a 2015-ben elért gazdasági pozícióját. A 41,8 milliárd forint nettó árbevételével megtartotta első helyét a nemzetközi közúti áruszállítást végző Gartner Intertrans Hungária Kft., második 16,5 milliárdforinttal a Pannontej Zrt., harmadik 15,45 milliárddal a nagykereskedő Z+D Kft., negyedik a 15,42 milliárd forint bevételt elérő ZÁÉV Zrt., és ötödik az építőanyagot előállító Creaton Kft. lett. A TOP 100-ba a legkisebb árbevételt alapul véve közel 1,4 milliárd forinttal lehetett bekerülni idén. A kiadványban egyébként a NAV a nyereségességet, a foglalkoztatott létszámot ismertető, és a megyei adóbevételeket is bemutató elemzéseket készített.

 

A rendezvényen a kamara szerepéről és az ország gazdasági helyzetéről szólt dr. Parragh László, a Magyar Kereskedelmi és Iparkamara elnöke. Emlékeztetett rá, hogy a kamara a kormányzati ciklus alatt több mint ötven gazdaságpolitikai jelentőségű javaslatot adott a kormánynak, amit el is fogadtak. A rendezvényen dr. Pál Attila Zala Megye Címere Emlékplakettet adományozott Dancs Józsefnek, a keszthelyi vendéglátóipari szakgimnázium gazdasági szaktanárának. Horváth Attila, a Zalai Hírlap főszerkesztőjének zárszava után a megjelentek névjegykártyáiból sorshúzás alapján a Zalai Közszolgáltató Nonprofit Kft. 500 ezer forintos hirdetési lehetőséget nyert lapunktól, amit Horváth Márton ügyvezető vett át. Végül a rendezvényt követő fogadáson Vigh László országgyűlési képviselő, miniszteri biztos mondott pohárköszöntőt, megköszönte a zalai vállalkozók munkáját, és szólt küszöbön álló nagy beruházásokról.
LEGOLVASOTTABB HÍREKarrow


PROJEKTEK arrow

ECOS4IN
2019.05.24.

INNOGROW
2019.05.24.

SKILLS+
2019.05.24.

SYMBI
2019.05.24.

E-CONOMY
2018.11.30.

femcoop PLUS
2016.10.16.