SIKERESEN ZÁRUL AZ MVA SEGÍTÜNK INDÍTANI! PROJEKTJE A NYUGAT-DUNÁNTÚLI RÉGIÓBAN, 95 FŐ – KORÁBBAN ÁLLÁSKERESŐ – FIATAL VÁLLALKOZÁS-ALAPÍTÁSÁVAL.

Cimkék: 

A Magyar Vállalkozásfejlesztési Alapítvány és a Kisalföldi Vállalkozásfejlesztési Alapítvány konzorciuma sikeres projektet valósított meg a Gazdaságfejlesztési és Innovációs Operatív Program „Fiatalok vállalkozóvá válásának támogatása” című konstrukció keretében. A projekt a Széchenyi 2020 program keretében 135,3 millió forint vissza nem térítendő európai uniós támogatásból valósul meg.

A projekt célja, hogy a Nyugat-Dunántúli régióban élő, 18-30 éves álláskereső vagy inaktív fiatalok vállalkozásindítását támogassa a vállalkozások működtetéséhez alapvető ismereteket adó képzéssel, szakmai tanácsadással.

 

A pályázati konstrukció keretében megvalósításra kerülő fő tevékenységek két komponens mentén valósulnak meg. Az „első komponensben” a résztvevők egy képzésen vesznek részt és a program végén egy üzleti tervet kell benyújtaniuk, míg a „második komponensben” azok a vállalkozások pályázhatnak maximum 3 millió forint vissza nem térítendő támogatásra, 90 %-os támogatási intenzitással, mely vállalkozások rendelkeznek az „első komponens” kedvezményezettje által jóváhagyott üzleti tervvel.

 

A képzést a mai napig a régióban 150 fő végezte el, akik erről a tanúsítványt is megkapták, közülük 123 fő rendelkezik már jóváhagyott üzleti tervvel, és 95 fő hozott létre a mai napig vállalkozást, ki egyéni vállalkozás, ki társas vállalkozás formájában.A második komponens keretében, a régiót illetően 49 vállalkozó már elnyerte a 3 millió forintos támogatást a vállalkozásalapítás költségeinek támogatására.

 

A vállalkozásindításokat követően a Konzorcium legalább 1 évig tartó szakmai, mentori támogatással segíti az új vállalkozások megmaradását, megerősödését.

 

A projektről bővebb információt a http://nyugatdunantul.mva.huoldalon olvashatnak.

 

Aprogram folytatásaként meghirdetett GINOP-5.1.9 program honlapján, a 3000000.hu oldalon már regisztrálhatnak az újabb érdeklődők. A 2022-ig tartó programban újabb 878 álláskereső személy által alapított vállalkozás igényelhet vissza nem térítendő támogatást úgy, hogy ez a program már a 30 év felettieknek is lehetőséget nyújt a csatlakozásra.

 

A program eredményeiről a 2018.november 28-án Szombathelyen megszervezésre kerülő sajtótájékoztató keretében az MVA konzorciuma részletesen tájékoztatja a meghívott médiumok képviselőit.

 

 

További információ kérhető:

Magyar Vállalkozásfejlesztési Alapítvány

Horváth László ügyvezető igazgató-helyettes

telefon: 06-1-883-08-00

E-mail: info@mva.hu

 

 

GINOP-5.2.2-14-2015-00023

2018.11.29.