Nyitólap :: Regionális hírek

Mekkora a tülekedés a GINOP-pályázatoknál? - Megtudtuk az adatokat!

A Gazdaságfejlesztési és Innovációs Operatív Program (GINOP) pályázatai tekintetében jellemzően nagy a tülekedés az uniós forrásokért a KKV-k körében. A Portfolio szakmai körökből származó megbízható információi szerint a legtöbb támogatási kérelem a Mikro-, kis- és középvállalkozások kapacitásbővítő beruházásainak támogatása című felhívásra érkezett (GINOP-1.2.2-15), mely már felfüggesztésre került. A Prototípus, termék-, technológia- és szolgáltatásfejlesztés felhívás esetében (GINOP-2.1.7-15) ugyan 2500 db támogatási kérelem érkezett be, ami feltehetően a keret sokszoros túljegyzését jelenti, de még nem függesztették fel a pályázatot és egyébként jogosultsági döntés sem született.

2016.03.29. ...bővebben >

A városfejlesztés új útjai - Okos Városok Konferencia

Az infokommunikáció az elmúlt években alapjaiban formálta újra gondolkodásunkat a minket körülvevő tárgyakról, környezetünkről és a településünkről. A korábban sokszor vizionált „okos város” fogalma mára belátható közelségbe került, léteznek elérhető árú, hatékony megoldások, információrendszerek, amelyek kényelmesebbé, eredményesebbé, költséghatékonnyá tehetik mindennapjainkat, és rendelkezésre állnak ennek megvalósítását támogató források.

2016.03.29. ...bővebben >

1400 milliárdot csábítana hazánkban a HIPA

Magyarország továbbra is kedvező célpontja a közvetlen külföldi tőkebefektetéseknek, a befektetők számára egyre vonzóbbak a vidéki települések és régiók - közölte a Nemzeti Befektetési Ügynökség (HIPA) az fDi Magazine legfrissebb összeállítására hivatkozva.

2016.03.19. ...bővebben >

Átalakítják az uniós pályázatértékelést

Az uniós pályázatok értékelésére új rendszert dolgoznak ki, jelentette ki Lázár János, a Miniszterelnökséget vezető miniszter.

2016.03.17. ...bővebben >

Magyar környezetvédelmi fejlesztésekről tárgyalt Áder

Költséghatékony energiatárolásról, harmadik generációs napelemekről és a levegőminőség javításának lehetőségeiről, valamint más környezetvédelmi fejlesztésekről tárgyalt Áder János köztársasági elnök a Magyar Tudományos Akadémia (MTA) Wigner Fizikai Kutatóközpontjának (FK) szakembereivel hétfőn Budapesten.

2016.03.16. ...bővebben >

A Föld órája: fókuszban a fenntartható innováció

A fenntartható innovációk köré szerveződnek a Föld órája globális környezetvédő akció idei magyarországi programjai március 19-én, az esemény központi helyszíne a budapesti Müpa lesz.

2016.03.16. ...bővebben >

Irinyi-terv Magyarország újraiparosításáért

Az Irinyi-terv célja, hogy megteremtse a magyar gazdaság hosszú távú növekedésének hajtóerejét – fogalmazott Varga Mihály nemzetgazdasági miniszter a kormány iparstratégiáját bemutató sajtótájékoztatón

2016.03.09. ...bővebben >

Ipar 4.0 szakmai munkacsoport

2016. március 4-én, a Nemzetgazdasági Minisztériumban került megrendezésre az Ipar 4.0 szakmai munkacsoport nyitó megbeszélése, melyen a Magyar Innovációs Szövetség képviseletében Frischmann Gábor, alelnök vett részt. A megbeszélésen kb. 40-en voltak, az NGM és NFM, az egyetemek, kutatóhelyek, nagy magyarországi kutató-fejlesztő bázissal rendelkező ICT cégek, szakmai szervezetek stb. képviseletében.

2016.03.09. ...bővebben >

A jövő munkavállalóival ismerkedtek a cégek Zalaegerszegen

Ha az ipar találkozhat az oktatással, olyan évtizedes berögződéseket is le tud győzni, mint azt, hogy a hengerfejöntés pont olyan nehéz és fáradságos munka, mint amilyen a robotizáció előtt volt.

2016.03.09. ...bővebben >

Drónokról szólt az idei BeeSmarter verseny

Idén immár negyedik alkalommal rendezték meg a BeeSmarter 24 órás Appfejlesztő és Dizájner megmérettetést. Az idei verseny döntője a drónok köré épült, a tematikához kapcsolódó akadályokat a tavalyi győztes vette a legjobban.

2016.03.03. ...bővebben >

1,6 milliárd forintból modernizálják Zalaegerszeg iparát

Balaicz Zoltán, Zalaegerszeg polgármestere elmondta, hogy a beruházás keretében három új csarnok épül a tudományos és technológia park címet elnyert ipari parkban.

2016.03.03. ...bővebben >

Vonzza a beruházásokat a nagykanizsai ipari park

Két és félmilliárd forint pályázati összeget biztosít a kormány a létesítmény bővítéséhez.

2016.03.03. ...bővebben >

Halálraítélt az a cég, ami kész munkaerőre vár – Háry András a zalaegerszegi utánpótlásról

Ugyan nem Zalaegerszeg Magyarország járműipari központja, de tény, hogy fejlődik, így szakképzett munkaerőre van szüksége. Dr. Háry Andrással, a Zalaegerszegi Technológiai Centrum vezetőjével beszélgetett az AutoPro a térség lehetőségeiről.

2016.03.03. ...bővebben >

15 milliárd forintot ad az állam a magyar nagyvállalatoknak

A sikerrel zárult tavalyi próba után idén ismét milliárdokkal támogatja a kormány a legnagyobb hazai tulajdonú cégeket.

2016.03.03. ...bővebben >

Versennyel motiválja a jövő mérnökeit a Continental

Országos online versenyt hirdet mérnökhallgatók számára a Continental ContiCup néven. A verseny első körében a résztvevők esettanulmányok és kvíz feladatok megoldásával bizonyíthatják felkészültségüket. A döntőt a Continental Automotive Hungary Kft. budapesti gyárában a gyártásban rendezik majd, ahol a legjobb csapatok megismerkedhetnek a Continental dolgozóival, és testközelből betekintést nyerhetnek az autóipar mindennapjaiba. A világ egyik vezető autóipari beszállítójának nem titkolt célja, hogy a versenyen keresztül vonzóvá tegye az autóipar világát a jövő mérnökei számára.

2016.03.03. ...bővebben >

Az autóipar jövője az ipari digitalizáció

Az Irinyi-terv részeként hét kiemelten fejlesztendő területet jelöltek meg, amelyek napjainkban, illetve a jövőben is a gazdaság húzóágazatai lehetnek. Ezek közé sorolja a kormány a járműgyártást, beleértve a személygépkocsi-, az autóbuszgyártást, illetve a kötött pályás járműgyártást is. A jelen és a jövő húzóágazatai között említi a specializált gép- és járműgyártást, ígéretes területként kiemelve a 3D-nyomtatást, az elektronikát és a nanotechnológiát. A jövő útja az ipari digitalizáció - fejtette ki Varga Mihány nemzetgazdasági miniszter.

2016.03.03. ...bővebben >

Nagyobb hangsúlyt kap az agráriumban a kutatás-fejlesztés és az innováció

Több eszközt használ a magyar agrárkormányzat a jövőben az innováció terjesztésére.

2016.03.03. ...bővebben >

Így lehetünk az autonóm járművek fejlesztési központja

Az AutoPro két szakmabeli kutatót kért fel rá, hogy bizonyítsa, avagy cáfolja az állítást, miszerint az önvezető autók technológiai centrumává válhat hazánk. Bebizonyították.

2016.02.25. ...bővebben >

160 milliárdot ad a magyar büdzsé K+F célokra

A központi költségvetésből 78,3 milliárd forint, jövőre várhatóan mintegy 83 milliárd forint jut a kutatás-fejlesztés és innováció állami támogatására - mondta el a Magyar Időknek a Nemzeti Kutatási, Fejlesztési és Innovációs Hivatal (NKFIH).

2016.02.25. ...bővebben >

Magyar kkv pályázói siker: ICT4LIFE

Nemzetközi konzorcium tagjaként a Netis Informatikai Zrt. és a Pécsi Tudományegyetem részvételével 2016 januárjában 3,5 millió EUR összköltségvetésű Horizon 2020 projekt megvalósítása indult útjára.

2016.02.25. ...bővebben >
LEGOLVASOTTABB HÍREKarrow


PROJEKTEK arrow

ECOS4IN
2019.05.24.

INNOGROW
2019.05.24.

SKILLS+
2019.05.24.

SYMBI
2019.05.24.

E-CONOMY
2018.11.30.

femcoop PLUS
2016.10.16.