Nyitólap :: Regionális hírek

A fejlesztőket is vonzza a bankszektor

Rekordszámú nevezés érkezett a Novathon #withCIB versenyre.

2016.06.16. ...bővebben >

"Lessons learned" korai fázisú startup cégek inkubációja

2016. június 20-án, az Akvárium Klub, Erzsébet műhely konferenciatermében (1051 Budapest, Erzsébet tér 12.) a Digital Factory Zrt. megrendezi a ""Lessons learned" korai fázisú startup cégek inkubációja" c. konferenciát.

2016.06.16. ...bővebben >

I-SICS Szociális Innovációs Verseny

Május 26-án csütörtökön került sor az I-SICS elnevezésű szociális innovációs verseny regionális fordulójára Zalaegerszegen, melynek célja, hogy fellhívja a fiatalok figyelmét a környezetükben felmerülő társadalmi problémákra, és ösztönözze őket, hogy társadalmilag felelősségteljesen gondolkodjanak, aktív, elkötelezett szereplői legyenek lakóhelyüknek.

2016.06.09. ...bővebben >

25. IFJÚSÁGI TUDOMÁNYOS ÉS INNOVÁCIÓS TEHETSÉGKUTATÓ VERSENY (2015/2016-os tanév) végeredménye

A bírálóbizottság 2016. április 27-én megtartott ülésén döntött a helyezésekről.

2016.06.01. ...bővebben >

KFI versenypályázati tükör - Pályázói-értékelői fórum

Az értékteremtő innováció ösztönzési rendszerének eszköztáráról és a szakpolitikai véleménykéréshez összeállított projekttervek eddigi értékeléseinek adatairól tájékozódhattak, valamint betekintést nyerhettek a szakértői értékelői rendszer működésébe a K+F+I versenypályázati tükör rendezvény résztvevői.

2016.05.25. ...bővebben >

Hazai forrás élvonalbeli kutatási projekteknek az újabb uniós megmérettetésért

Kiváló nemzetközi értékelést kaptak, de végül forráshiány miatt mégsem részesültek támogatásban az Európai Kutatási Tanács (ERC) legjelentősebb, kiemelkedő kutatásokat ösztönző pályázatain azok a matematika, az idegtudomány és a biológia területén élvonalba sorolt kutatási projektek, amelyek az NKFI Hivatal pályázatán most mintegy 135 millió forintos forráshoz jutottak. Az ERC_HU_15 pályázati felhívás újra megnyílt, az újabb pályázatokat 2016. szeptember 30-ig lehet benyújtani.

2016.05.25. ...bővebben >

Pár éve még ez volt a siker kulcsa, ma már ciki a Szilícium-völgyet másolni

hvg.hu Bár Amerika még több szempontból Európa előtt jár a technológiai újítások és a startupkultúra terén, nem feltétlen kell a Szilícium-völgybe költözni a nemzetközi sikerhez. Sőt. Ezt a konklúziót vonták le a SMART 2016 okostechnológiai és startup-konferencián, mely a Telekom nemzetközi innovációs versenyének és kiállításának is otthont adott.

2016.05.25. ...bővebben >

100 millióval támogatja a győri informatikusképzést a Huawei

Együttműködési szerződést írt alá a győri Széchenyi István Egyetem és a Huawei Technologies Hungary az egyetem távközlési és infokommunikációs képzésének fejlesztéséről, a hallgatók szakirányú, gyakorlati ismeretekkel bővített képzéséről.

2016.05.25. ...bővebben >

A digitalizáció a fenntartható gazdaság kulcsa

A digitális eszközök használata, alkalmazása a fenntartható gazdaság kulcsa, amellyel a gazdasági növekedés is felgyorsítható - mondta Parragh László, a Magyar Kereskedelmi és Iparkamara (MKIK) elnöke Győrben, a Modern Vállalkozások Programja - Vállalkozz Digitálisan! című projekt nyitókonferenciáján, amelyet a kamara, az Informatika a Társadalomért Egyesület és a Kormányzati Fejlesztési Ügynökség által szervezett.

2016.05.25. ...bővebben >

Ennyire érdekli a magyarokat az uniós ingyenpénz

Átlagosan kétszeres túligénylés tapasztalható a Gazdaságfejlesztési és Innovációs Operatív Program legnépszerűbb pályázatainál, de rendkívüli nagy a szórás - derült ki a Portfolio elemzéséből. A 11 kiválasztott pályázati felhívásból ugyanis volt, amely esetében nyolcszoros volt a túligénylés és volt olyan, ahol még a keret felét sem kérték el a vállalkozások. Jó hír a cégeknek, hogy a 3 legnépszerűbb kapacitásbővítő pályázat esetében már elindult a kifizetés, összesen több mint 21 milliárd forint értékben. Utóbbi összeg a GINOP teljes kifizetésének 63%-át teszi ki, az összes eddigi uniós kifizetésnek pedig az 52%-át tesz ki.

2016.05.19. ...bővebben >

Önvezető autókban lát fantáziát a kormány: 40 milliárdért kap tesztpályát Zalaegerszeg

A világ 20 legnagyobb autóipari beszállítójából 15 jelen van Magyaroszágon, érdemes komolyan költeni a kiszolgálásukra.

2016.05.19. ...bővebben >

Összefoglaló a Smart City legutóbbi előadásáról: Living lab – a városi laboratórium, mint fejlesztési modell

A Smart City rendezvénysorozat hetedik előadója Szemerey Samu volt, aki három szervezet képviseletében mutatta be a városi laboratóriumokat az előadás résztvevőinek.

2016.05.19. ...bővebben >

Szakmai konzultáción a Digitális Agrár Stratégia tervezete

„A magyar agrárium meghatározó érdekképviseleti és szakmai szervezeteivel együttműködésben az IVSZ Agrárinformatikai munkacsoportja elkészítette a Digitális Agrár Stratégia tervezetét, melyet most az IVSZ tagság körében szakmai konzultációra bocsát. Az anyagot a 2016. május 25-i munkacsoportülésen véglegesítjük, addig várjuk a tervezethez az észrevételeket és a javaslatokat.

2016.05.19. ...bővebben >

Konferencia: A jövő autói – Vezető nélküli autók fejlesztése Magyarországon

A Nemzetgazdasági Minisztérium – Günther H. Oettinger, az Európa Bizottság digitális gazdaságért és társadalomért felelős biztosának budapesti látogatása alkalmával – 2016. május 19-én 9.00 órai kezdettel a Budapesti Műszaki és Gazdaságtudományi Egyetem Dísztermében (1111 Budapest, Műegyetem rkp. 3.) konferenciát szervez.

2016.05.12. ...bővebben >

Megalakult az Ipar 4.0 Nemzeti Technológiai Platform

„Péntek délelőtt közel negyvenen írták alá az Ipar 4.0 Nemzeti Technológiai Platform alapító okiratát az MTA Számítástechnikai és Automatizálási Kutatóintézetében, köztük számos magyarországi telephellyel rendelkező vállalkozás, oktatási intézmény, kutatóintézet, valamint ágazati szakmai szervezet. Az digitális gazdaság képviseletében az IVSZ csatlakozott a kezdeményezéshez.

2016.05.12. ...bővebben >

Korszakváltás előt a gazdaság: lehetőség nyílhat arra, hogy versenyelőnyhöz jussunk a digitalizációban

„A régióbeli beruházók nagyban építettek arra, hogy olcsó a munkaerő, ennek tartalékai viszont nem végtelenek. Most másfajta korszak jön, ahol az innovációé, a digitalizációé a főszerep. Az új iparfejlesztési stratégia erre reflektál – mondta a "Magyar Idők"-nek Nikoletti Antal. Az Európai Újjáépítési és Fejlesztési Bank (EBRD) igazgatótanácsának tagja egyebek között beszélt a gazdaság hosszú távú kilátásairól és a visegrádi országok együttműködéséről is.

2016.05.12. ...bővebben >

Megújult honlapok tájékoztatnak a közvetlenül elnyerhető uniós forrásokról

„A Magyar Fejlesztési Központ (MFK) továbbfejlesztette könnyen átlátható és egyszerűen kezelhető online felületeit.

2016.05.12. ...bővebben >

Smart cities: elszáguldhat hazánk mellett a világ

„Komoly lemaradásban van Magyarország az okos városok (smart cities), hálózatok, egymással kommunikáló rendszerek kialakításában – derült ki az IIR által rendezett Smart Conference 2016 konferencián. Smart city, okos város alatt lényegében az energiaellátás intelligens eszközökkel történő megoldásait, felhasználási módjait értjük.

2016.05.12. ...bővebben >

Szeminárium felelősségteljes kutatás és innováció (RRI) témában

Egyedülálló képzés a Mobilis Kiállítási Központ szervezésében az ipar, a vállalatirányítás szereplői, oktatáspolitikai szakértők, a szakpolitikai irányítás és a civil társadalom képviselői, valamint kutató szakemberek számára.

2016.05.12. ...bővebben >

Innovációs pályázat 35 év alatti fiataloknak

A Magyar Innovációs Szövetség által gesztorált, közhasznú Manager Képzés Alapítvány, elsősorban a gazdasági, a műszaki és a természet-tudományi felsőfokú intézményekben graduális és posztgraduális, valamint a PhD-képzés keretében tanuló tehetséges hallgatók kiválasztását és menedzsment ismereteinek bővítését, gyakorlatban történő alkalmazását hivatott elősegíteni.

2016.05.05. ...bővebben >
LEGOLVASOTTABB HÍREKarrow


PROJEKTEK arrow

ECOS4IN
2019.05.24.

INNOGROW
2019.05.24.

SKILLS+
2019.05.24.

SYMBI
2019.05.24.

E-CONOMY
2018.11.30.

femcoop PLUS
2016.10.16.