Nyitólap :: Regionális hírek

Elektromos töltőállomás létesítésére pályázik Zalaegerszeg

Mintegy ezer új elektromos töltőállomás pont létesülhet országszerte, az erre vonatkozó kiírást hétfőn tette közzé a Nemzetgazdasági Minisztérium. Az 1 milliárd 250 millió forint vissza nem térítendő támogatással a 15 ezernél nagyobb lélekszámú települések önkormányzatai élhetnek.

2016.08.17. ...bővebben >

Megvannak a nyertesek

A Nemzetgazdasági Minisztérium közzétette a Gazdaságfejlesztési és Innovációs Operatív Programból (GINOP) finanszírozott a Stratégiai K+F műhelyek kiválósága és a K+F versenyképességi és kiválósági együttműködések című felhívás első pályázati fordulójának nyerteseit - közölte a Nemzeti Kutatási, Fejlesztési és Innovációs Hivatal.

2016.08.16. ...bővebben >

Idén is innoLignum Sopron faipari és erdészeti kiállítás – 2016. szeptember 8-10.

Idén nyolcadik alkalommal szervezik meg az innoLignum Sopron Erdészeti és Faipari Szakvásár és Rendezvénysorozatot. Visszatérnek az állami erdőgazdaságok is a szakvásárra, ami idén rengeteg programmal várja a látogatókat a Novomatic Arénában és környékén.

2016.08.13. ...bővebben >

II. Vas Megyei Állásbörze és Karriernap

A Vas Megyei Kereskedelmi és Iparkamara és a Vas Megyei Kormányhivatal Foglalkoztatási Főosztálya 2016. október 7-én és 8-án második alkalommal rendezi meg a II. Vas Megyei Állásbörze és Karriernapot.

2016.08.04. ...bővebben >

Megjelent az első pályázati felhívás az Interreg V-A Szlovákia-Magyarország Együttműködési Programban

Az Interreg V-A Szlovákia-Magyarország Együttműködési Program 2016. július 29-én hivatalosan megnyílt. A Magyarország és Szlovákia közötti határon átnyúló együttműködés folytatásaként az Európai Unió kohéziós politikájának 2014-2020-as időszakában a program három prioritás keretében nyújt újabb lehetőséget a határtérség fejlesztésére.

2016.08.02. ...bővebben >

Okos vállalkozások nevezését várja a 4. BE SMART Startup Verseny

Hazai innovatív vállalkozások jelentkezését várja a 4. BE SMART Startup versenyre a Budapesti Vállalkozásfejlesztési Közalapítvány, Magyarország Tel-Aviv-i Nagykövetsége és a Magyar Nemzeti Kereskedőház. A kétfordulós verseny győztesei ezúttal két, szeptemberben Tel Avivban megrendezésre kerülő nagyszabású innovációs eseményen is bemutatkozhatnak: a Digital Life Design (DLD) Tel Aviv Fesztiválon és a V4 Innovációs Konferencián.

2016.07.27. ...bővebben >

Felsőoktatási munkacsoport ülés Nagykanizsán

A Nyugat-Pannon Járműipari és Mechatronikai Központ Kutatás-Fejlesztés-Innováció Munkacsoport ülése július 25-én került megrendezésre Nagykanizsán, a Soós Ernő Víztechnológiai Kutató-Fejlesztő Központban.

2016.07.27. ...bővebben >

Közel 700 millióval támogatják az innovációt Pálinkásék

A napokban megjelent közel 700 millió forintos keretösszegű pályázattal ösztönzi a magyar vállalkozásokat a nemzetközi együttműködésekben való részvételre a Nemzeti Kutatási, Fejlesztési és Innovációs Hivatal. A támogatási kérelmeket vállalkozások, non-profit szervezetek és költségvetési szervek nyújthatják be. A projektek Magyarország bármely területén megvalósíthatóak. Nincs fenntartási időszak meghatározva.

2016.07.26. ...bővebben >

Nemzetközi együttműködés a körkörös gazdaság elősegítésére

A Pannon Novum Nonprofit Kft. projekt partneri részvételével és a Nemzeti Fejlesztési Minisztérium (KEHOP Irányító Hatóság) szakmai támogatásával 2016. április 01-től megkezdődött a „SYMBI - Industrial Symbiosis for Regional Sustainable Growth and a Resource Efficient Circular Economy” c. projekt megvalósítása az Interreg Europe Program keretében.

2016.07.26. ...bővebben >

Bemutatták a mérnökhallgatók által fejlesztett elektromos autót

Bemutatták a mechatronikai mérnökhallgatók által fejlesztett elektromos autót ma Zalaegerszegen. A járművet 120 voltos motor hajtja, maximális végsebessége 80 km/óra. Építését 2013 óta végzik, eddig több mint 5000 munkaórát fordítottak rá.

2016.07.25. ...bővebben >

Nemzetközi együttműködés vidéki vállalkozások modernizációs törekvéseinek támogatásáért

A Pannon Novum Nonprofit Kft. partneri részvételével és a Nemzetgazdasági Minisztérium (TOP Irányító Hatóság) szakmai támogatásával 2016. április 1-jétől megkezdődött a „Regional policies for innovation driven competitiveness and growth of rural SMEs” c. projekt megvalósítása az Interreg Europe Program keretében.

2016.07.20. ...bővebben >

Interregionális együttműködési projekt a KKV-k versenyképességi szakpolitikák javítására

A Pannon Novum Nonprofit Kft. partneri részvételével és a Nemzetgazdasági Minisztérium (GINOP Irányító Hatóság) szakmai támogatásával 2016. április 1-jétől megkezdődött az „SKILLS+ Supporting knowledge capacity in ICT among SME to engage in growth and innovation” elnevezésű projekt megvalósítása az Interreg Europe Program keretében.

2016.07.18. ...bővebben >

Nemzetközi együttműködés a kutatás-fejlesztési eredmények kereskedelmi hasznosításának támogatásáért

A Pannon Novum Nonprofit Kft. partneri részvételével és a Nemzetgazdasági Minisztérium (GINOP Irányító Hatóság) szakmai támogatásával 2016. április 1-jétől megkezdődött az „InnoBridge - Bridging the innovation gap through converting R&D results into commercial success in a more effective and efficient way” c. projekt megvalósítása az Interreg Europe Program keretében.

2016.07.13. ...bővebben >

Kutatás-Fejlesztés-Innováció Munkacsoport ülés Nagykanizsán

Július 12-én Nagykanizsán került megrendezésre a Nyugat-Pannon Járműipari és Mechatronikai Központ Kutatás-Fejlesztés-Innováció Munkacsoport ülése a Soós Ernő Víztechnológiai Kutató-Fejlesztő Központban.

2016.07.12. ...bővebben >

Az ELTE-hez csatlakozik a szombathelyi egyetem

Január 1-től az ELTE része lesz a szombathelyi egyetem, jelentette be Palkovics László oktatási államtitkár Szombathelyen, az egyetem napokban megtartott laborátadó ünnepségén. Hozzátette, a hallgatói jogviszonyok február 1-vel kerülnek át az Eötvös Loránd Tudományegyetemhez.

2016.07.04. ...bővebben >

A jövő kihívásai

A jövő kutatásfejlesztéséről tartottak lakossági közmeghallgatást a Pannon Egyetem Infocentrumában. A térséget érintő program részleteit Viharos Zsolt János az MTA tudományos munkatársa mutatta be.

2016.06.30. ...bővebben >

Irány pályázni, gyorsan kipörögnek a pénzek!

Még bőven van a vállalkozásoknak pályázati lehetőség, de gyorsan fogynak a pénzek. A jövő év közepéig kiírják a 2020-ig tartó időszak uniós forrásait, úgyhogy aki még nem kezdte meg a projektje előkészítését, itt az ideje, hogy ezt megtegye – hívták fel a figyelmet a szakemberek a Piac & Profit konferenciáján. Összefoglaltuk a legfontosabb kiírásokat és tudnivalókat!

2016.06.30. ...bővebben >

Az innováció önmagában nem elég

A forradalmi technológiai újdonságok felgyorsult világát éljük. Alig múlik el nap anélkül, hogy a mesterséges intelligencia, a biotechnológia, a digitalizáció vagy az automatizáció terén ne jelentenének be egy-egy új jelentős fejlesztést. Mégis azok, akiknek tudniuk kellene, hogy ez a folyamat hova tart, nem tudnak dűlőre jutni.

2016.06.23. ...bővebben >

Innovatív hatalomkoncentráció

Bejött a papírforma: Pálinkás József volt MTA-elnök az Akadémiáról a magyar tudománypolitika „centrális erőterét” is vitte magával az általa létrehozott Nemzeti Kutatási, Fejlesztési és Innovációs Hivatalba. Vagyis nála pénz, paripa, fegyver. Kutatók szerint ennek előnyei is vannak: Pálinkás legalább bejáratos a hatalom legfelső szféráiba, nemcsak a kormányt képviseli a tudományban, de a tudományt is a politika csúcsain. A 168óra c. hetilapnak azt mondta, érzi is a felelősséget.

2016.06.23. ...bővebben >

Komoly szerepet játszanak a nők az agrárinnovációban

A hölgyek agrárinnovációban való szerepvállalása volt a fő témája a Nők és az innováció című június 14-i szakmai konferenciának.

2016.06.16. ...bővebben >
LEGOLVASOTTABB HÍREKarrow


PROJEKTEK arrow

ECOS4IN
2019.05.24.

INNOGROW
2019.05.24.

SKILLS+
2019.05.24.

SYMBI
2019.05.24.

E-CONOMY
2018.11.30.

femcoop PLUS
2016.10.16.