Nyitólap :: Regionális hírek

Robot Race 2.0

Érdekelnek a robotok, szeretnél az NymE Simonyi Károly Kar főépületében és Botanikus Kertjében izgalmas feladványokat megoldani? Akkor a 2. Robot Race-en a helyed!

2016.11.23. ...bővebben >

Sikeres kétnapos digitális konferencia Budapesten

A kormány gazdaság- és innovációs politikájának megújítását teszi szükségessé a digitális technológiák egyre fontosabb szerepe az iparban – fogalmazott Lepsényi István gazdaságfejlesztésért és -szabályozásért felelős államtitkár a Nemzetgazdasági Minisztérium által szervezett Regional Digital Summit második, záró napján.

2016.11.23. ...bővebben >

OKOS VÁROS, KEMÉNY MUNKA

Az okos város téma senkit sem hagy hidegen. Van, aki azt szeretné tudni, egyáltalán mi is az, mások a terület legújabb trendjeiről szeretnének tájékozódni. A Lechner Tudásközpont ezért a Lechner Education előadássorozat keretében Mitől okos egy város? címmel tartott tudásmegosztó estet november 15-én kedden a Tudásközpont előadótermében.

2016.11.23. ...bővebben >

30 milliót érhet egy jó ötlet: FinTech-gurukat keres az MKB

Új típusú pénzforgalmi szereplők forgatják fel a piacot, versenyt teremtenek és általuk extra és jobb pénzügyi szolgáltatások jöhetnek létre. A jegybank már dolgozik az azonnali átutalást lehetővé tevő rendszeren, amely mellé új és könnyű megoldásokat hozhatnak a FinTech ötletek. A nyitás persze nagyon sok nehézséggel fog járni.

2016.11.23. ...bővebben >

LEGO robot verseny

A Mobilis Győr 2016. december 3-án első alkalommal rendezi meg a FIRST® LEGO® League (FLL) nemzetközi robotépítő és -programozó verseny regionális fordulóját Győrben!

2016.11.23. ...bővebben >

I-CON – Improving COmpetences and skills through Food sector InNovations

Szlovénia, Lengyelország, Szlovákia és Magyarország - a bekövetkezett strukturális változások következményeként - csökkenő foglalkoztatási lehetőségekkel néznek szembe a hagyományos iparágakban.

2016.11.23. ...bővebben >

Az ABB meghirdette az IdeaHub innovációs pályázatot

Az ABB az IdeaHub innovációs platformmal közösen globális versenyt hirdet, hogy támogassa a globális innovációt, és felkutassa azokat a mérnököket, vállalkozókat és újítókat, akikkel együtt formálhatja a jövőt.

2016.11.23. ...bővebben >

Budapest, Körforgásos Gazdaság konferencia

Az Európai Bizottság által kidolgozott, Európa körforgásos gazdasággá alakulásának ösztönzését célzó intézkedés-csomagja a termékek életciklusának zárásával, a nyersanyagok, a hulladékok és a termékek újrahasználata és újrafeldolgozása révén biztosítaná a hatékonyabb erőforrás-felhasználást, anyag- és energiamegtakarítást, a gazdaság versenyképességének és a munkahelyek számának növekedését. A hazai megvalósítás azonban igen nagy kihívást, de egyben igen nagy lehetőséget is jelent a hazai környezetipar számára.

2016.11.21. ...bővebben >

Symbi Győrben: a körkörös gazdaságról tanácskoztak

Győr adott otthont annak a napokban zajló, körkörös gazdaság támogatását célzó nemzetközi szakmai workshopnak, amely a SYMBI elnevezésű projekt keretein belül valósult meg.

2016.11.17. ...bővebben >

Külpiaci lehetőségek a Közép-európai régióban

A Magyar Nemzeti Kereskedőház Zrt., a ZMVA EEN irodája, a Zala Megyei Kereskedelmi és Iparkamara "Külpiaci lehetőségek a Közép-európai régióban" címmel roadshow-t szervez, ahol Szerbia, Szlovénia és Szlovákia üzleti környezetével és lehetőségeivel ismerkedhetnek meg a résztvevők.

2016.11.17. ...bővebben >

EU fejlesztési források felhasználása konferencia

2016. november 24-re egész napos fejlesztéspolitikai konferenciát szervez a Miniszterelnökség a budapesti Premier Kultcaféban. A konferencia során előadást tart Lázár János Miniszterelnökséget vezető miniszter, Matolcsy György, a Magyar Nemzeti Bank elnöke, Parragh László, az MKIK elnöke, valamint Jaksa János, az MKB elnöke. A délutáni blokkban panelbeszélgetések hangzanak el, melyek során a versenyképesség és az átláthatóság témakörében ismerteti álláspontját Csepreghy Nándor, dr. Rákossy Balázs, Zupkó Gábor, Baksay Gergely, Chikán Attila, dr. Pálinkás József, Krisán László, valamint Martin József Péter.

2016.11.17. ...bővebben >

Pálinkás József: az okos város feltételezi a az egész város működésének átgondolását ( Smart City Hungary 2016 konferencia)

„Az okosvároshoz kellenek okos lakók is – hangzott el a Napi.hu és a Noguchi Porter Novelli Smart City Hungary 2016 elnevezésű konferenciáján. Jelenleg a nemzetállamok korát éljük, de hamarosan a városok kora jön.

2016.11.17. ...bővebben >

50 milliárd forinttal indul az Állami Tőkealap-kezelő társaság

A Magyar Fejlesztési Bank Zrt. (MFB) és a Nemzeti Kutatási, Fejlesztési és Innovációs Hivatal (NKFIH) együttműködésében hamarosan megkezdi működését a Kutatás-fejlesztési és Innovációs Állami Tőkealap-kezelő Társaság. Az innovatív ötleteken alapuló vállalkozások több életszakaszában biztosít befektetést az új szervezet.

2016.11.17. ...bővebben >

NGM: át kell állni az innováció-vezérelt gazdaságra

Át kell állni az innováció-vezérelt gazdaságra a közelgő újabb ipari forradalom miatt - nyilatkozta Lepsényi István, a Nemzetgazdasági Minisztérium (NGM) gazdaságfejlesztésért és -szabályozásért felelős államtitkára a Magyar Hírlap keddi számában megjelent interjúban.

2016.11.10. ...bővebben >

Állami program indul a startupoknak

A korábban Jeremie forrásokban lubickoló befektetési alapok által megteremtett innovációs ökoszisztémára a vegetálás, vagy akár az elsorvadás várt volna további források nélkül. Az utóbbi évek tapasztalatai alapján az Állami Alapkezelő egy új, 50 milliárd forint tőke összegű programot indít útjára. A Venture Capital Summit konferencia résztvevői számos sikertörténet, tanulság és kudarcélmény mellett e hamarosan elérhető új lehetőségről is hallhattak fontos részleteket.

2016.11.09. ...bővebben >

26. IFJÚSÁGI TUDOMÁNYOS ÉS INNOVÁCIÓS TEHETSÉGKUTATÓ VERSENY (2016/2017- es tanév)

Találd fel magad!

2016.11.09. ...bővebben >

Osztrák-magyar hatérmenti együttműködés a vállalkozások versenyképességének és a nők műszaki szakmákban történő foglalkoztatásának növelésért

Ausztria és Magyarország számára közös kihívást jelent egyrészről a műszaki szakmákban uralkodó szakemberhiány, másrészről a nők számának alacsony aránya a műszaki szakmákban (Ausztriában 15%, Magyarországon10%). A gazdaság versenyképessége az eddiginél is nagyobb mértékben függ a rendelkezésre álló szakképzett munkaerőtől. Fontos lehetőség a nők érdeklődésének felkeltése a műszaki szakmák iránt.

2016.10.27. ...bővebben >

Nagykutyák tanácskoztak az innováció jövőjéről Magyarországon

A világ legnagyobb vegyipari vállalata, a BASF dél kelet európai és budapesti központjának kezdeményezésére tartott Vállalkozói Fórumon a legjelentősebb német, magyar és multinacionális vállalatok vezetőinek társaságában Lepsényi István, gazdaságfejlesztésért és szabályozásért felelős államtitkár, Ésik Róbert, a HIPA elnöke, Dr. Heinz Peter Behr, Németország budapesti nagykövete, illetve Harald Schwager, a BASF globális Igazgatóságának tagja vitatták meg Európa innovációs lemaradásának, illetve felzárkózásának esélyeit és Magyarország szerepét ebben a folyamatban.

2016.10.25. ...bővebben >

Miniszteri biztos

Vezető nélküli, úgynevezett autonóm járművek tesztelésére alkalmas pálya épül Zalaegerszegen 40 milliárd forintos beruházással. Májusban jelentette be ezt Orbán Viktor miniszterelnök. A megvalósítással kapcsolatos feladatok ellátásával Vigh László országgyűlési képviselőt bízta meg Varga Mihály nemzetgazdasági miniszter. Minderről sajtótájékoztatón számoltak be a város és a megye vezetői.

2016.10.13. ...bővebben >

Járműipari képzéssel bővíti Szombathely az ELTE portfólióját

A fővárosi elitegyetem karolja fel végül a szombathelyi felsőoktatást, ahol a duális képzésbe több helyi nagyvállalat is bekapcsolódott. Mezey Barna az Eötvös Loránd Tudományegyetem rektora válaszolt az autopro.hu kérdéseire.

2016.10.13. ...bővebben >1-20   21-40   41-60   61-80   81-100   101-120   121-140   141-160   161-180   181-200   201-220   221-240 >>>


LEGOLVASOTTABB HÍREKarrow


PROJEKTEK arrow

ECOS4IN
2019.05.24.

INNOGROW
2019.05.24.

SKILLS+
2019.05.24.

SYMBI
2019.05.24.

E-CONOMY
2018.11.30.

femcoop PLUS
2016.10.16.