ERFA

Regionális hírek

Kutatók éjszakája - Zalaegerszegen a kutatásfejlesztésre, az innovációra és a fenntarthatóságra fókuszálnak

Új környezetben, a nemrég átadott ZalaZone Kutatási és Technológiai Központban fogadják a látogatókat. A járműipari tesztpálya környékén létrejött kutatóközpont, "technológiai piramis" szakmákat, tudásokat kapcsol össze. A látogatók a "makroökológiai környezetben" betekintést nyerhetnek a "jövőbe", megismerhetik a legújabb kutatásfejlesztési tevékenységeket: megnézhetik a labor-, az anyagvizsgáló- és a mechatronikai eszközöket, az autonóm járművek tesztelését segítő teszteszközöket. Szimulációs szoftverek segítségével virtuálisan bejárhatják a járműipari tesztpályát és interaktív játékokon is részt vehetnek.

A PTE Egészségtudományi Kar Zalaegerszegi Képzési Központjában biomechanikai és mikroszkópos vizsgálatokat mutatnak be, nagyteremben pedig előadások hangzanak el a stroke betegek rehabilitációjáról. A PE zalaegerszegi Mechatronikai Képzési és Kutatási Intézetében egyszerű, látványos kísérleteket, robotgyártási folyamatokat, valamint jövővőbe mutató technológiákat mutatnak be. A programok közt optikai kísérlet, pneumobil-, drón- és iparirobotkar-bemutató is szerepel.

https://webradio.hu/hirek/kultura/kutatok-ejszakaja-zalaegerszegen-a-kutatasfejlesztesre-az-innovaciora-es-a-fenntarthatosagra-fokuszalnak
LEGOLVASOTTABB HÍREKarrow


PROJEKTEK arrow

ECOS4IN
2019.05.24.

INNOGROW
2019.05.24.

SKILLS+
2019.05.24.

SYMBI
2019.05.24.

E-CONOMY
2018.11.30.

femcoop PLUS
2016.10.16.