Regionális hírek

A REZIPE töltőállomás debütálása

A 20 ezer euróból épített mobil napelemes töltőállomáson legalább két elektromos bringa is "tankolhat fel". Június közepén kezdtünk el dolgozni a feladaton, s mostanra jutottunk el oda, hogy a töltőállomás legalább két elektromos kerékpár töltését megoldja. A napelemek egyenként 250 watt teljesítményt képesek gyűjteni, összesen pedig 1,5 kilowattot. Egy-egy bringa maximális teltöltéséhez 400 wattra van szükség, a rendszer attól igazán gazdaságos és környezetkímélő, hogy a napelemek folyamatosan, még felhős időben képesek utánatölteni az akkumulátorokat" - mondta a kisalfold.hu-nak Kabács Zoltán, a mérnöki munkát kivitelező Meshining Engineering Kft. projektfelelőse.

Klagenfurtban is debütált a győri mobil napelemes töltő

"A mobil napelemes töltőt bemutattuk a Klagenfurtban rendezett Rezipe zárókonferencián. Elképzelésünk szerint a mobil töltőállomást gyakorlatban is kipróbálhatják az érdeklődők. Tárgyalásokat folytatunk olyan szállodákkal, melyek természetvédelmi területek közelében várják vendégeiket, s népszerű kerékpárutak találhatóak a közelben.
A gyakorlati tapasztalatok kiértékelése és a komoly érdeklődés után természetesen elgondolkodunk azon, hogy a sorozatgyártásra milyen lehetőségek nyílnak" - közölte Angster Tamás, a Pannon-Novum Nyugat-dunántúli Regionális Innovációs Ügynökség menedzsere.

A Győrött épített mobil napelemes töltő költségvetése körülbelül 20 ezer euró (6 millió forint) volt.


   

Forrás: kisalföld.hu
LEGOLVASOTTABB HÍREKarrow


PROJEKTEK arrow

ECOS4IN
2019.05.24.

INNOGROW
2019.05.24.

SKILLS+
2019.05.24.

SYMBI
2019.05.24.

E-CONOMY
2018.11.30.

femcoop PLUS
2016.10.16.