A FIATAL SZAKEMBER, A JÖVŐ MESTERE

Cimkék: 

Díjátadással zárult „ A FIATAL SZAKEMBER, A JÖVŐ MESTERE „ c. kiállítás. A Vas Megyei Kereskedelmi és Iparkamara vizsgamunka-kiállításán a 2016-2017-es tanév végzős asztalos és faipari technikus diákjainak munkái kerültek bemutatásra.

A fát, mint nyersanyagot az emberiség ősidők óta használja. Elégeti, hogy világítson, hőt termeljen vele, mechanikai tulajdonságait kihasználva eszközöket, műalkotásokat, járműveket, bútorokat, építményeket, épületeket hoz létre belőle, kémiai átalakításokkal faszenet, cellulózt, gyógyszereket, egyéb vegyi anyagokat gyárt belőle.

A kiállítással egyidejűleg megtekinthetőek voltak a korábban végzett diákok munkái is. Mindezek mellett bemutatásra kerültek régi műhelyek, szerszámok, a mai vállalkozások fellendítésére létrejött high tech technológiák is.

A tárlaton 32 vasi diák „vizsgaremeke” volt látható, közülük 26-n asztalosként, 6-n pedig faipari technikusként végeztek.

A kiállítás időtartama alatt a látogatóknak lehetősége volt szavazni a nekik legjobban tetsző vizsgamunkákra. A közel 400 szavazat alapján kialakult a sorrend, melynek tükrében a kiállítást támogató vállalkozások támogatásával díjazták a helyezetteket.

Kovács Vince, kamaránk elnöke értékelte a kiállított tárgyakat és mondott köszöntőt. Ezt követően a támogatókkal közösen átadták a fiatal szakembereknek a közönség és szakmai díjakat, melyeket a Greenteam Kft., Ráczió szerszám Kft. és a Wéberker Kft. ajánlott fel.

Díjazottak:

 

III. helyezett lett Derdák Máté dohányzóasztal vizsgamunkájával. Derdák Máté munkáját a gyakorlati felkészítés során Derdák Gusztáv segítette.

II. helyezett lett Szabó Dominik éremtartó asztalával.

A közönségszavazatok alapján az I. helyezett Szabó Péter lett komód vizsgamunkájával. Dominik és Péter szakmai gyakorlati felkészítője Bene Tibor úr.

A kiállítás szakmai megvalósítói döntése értelmében kettő különdíj is átadásra került: Bedics Bence részére, aki vizsgamunkaként egy dohányzóasztalt készített, valamint Tóth András részére, aki egy különlegesen szép kottatartót készített.

Forrás:

http://www.vmkik.hu/hu/kezdolap/cikkek/dijatadassal-zarult-a-fiatal-szakember-a-jovo-mestere-c-kiallitas-100337

2017.07.13.