Nyitólap :: Regionális hírek

Álláskeresők és fiatalok vállalkozóvá válásának ösztönzése a Nyugat-Dunántúlon

Álláskeresők és fiatalok vállalkozóvá válásának ösztönzése a Nyugat-Dunántúlon

2019. szeptember 24-én Szombathelyen rendezte meg az Álláskeresők és fiatalok vállalkozóvá válásának ösztönzése a Nyugat-Dunántúlon program nyitó rendezvényét a Vas Megye és Szombathely Város Regionális Vállalkozásfejlesztési Alapítványa.

2019.09.27. ...bővebben >

Kutatók éjszakája - Zalaegerszegen a kutatásfejlesztésre, az innovációra és a fenntarthatóságra fókuszálnak

A kutatásfejlesztésre és az innovációra fókuszálnak a zalaegerszegi felsőoktatási intézmények a Kutatók éjszakáján, emellett pénteken új helyszínen, a kutatási és technológiai központban is fogadják a látogatókat.

2019.09.26. ...bővebben >

IV. Vas Megyei Karrierhét

A Vas Megyei Kereskedelmi és Iparkamara 2019. szeptember 16-20. közötti héten szervezi meg a IV. Vas Megyei Karrierhetet, benne szeptember 17-19-én a hagyományos munkaerőpiaci börzét cég- és szakmabemutatókkal, pályaorientációs programokkal, szakmai előadásokkal és tanácsadásokkal.

2019.09.11. ...bővebben >

ECOS4IN PROJEKT- A Közép-európai régiók innovációs kapacításának erősítéséért

ECOS4IN PROJEKT- A Közép-európai régiók innovációs kapacításának erősítéséért

2019. áprilisában kezdődött el az ECOS4IN elnevezésű nemzetközi projekt megvalósítása, melyben hét közép-európai partner, köztük egyetlen magyar partnerként a Pannon Novum Nyugat-Dunántúli Regionális Innovációs Nonprofit Kft. vesz részt.

2019.09.04. ...bővebben >

SIKERESEN ZÁRUL AZ MVA SEGÍTÜNK INDÍTANI! PROJEKTJE A NYUGAT-DUNÁNTÚLI RÉGIÓBAN, 95 FŐ – KORÁBBAN ÁLLÁSKERESŐ – FIATAL VÁLLALKOZÁS-ALAPÍTÁSÁVAL.

SIKERESEN ZÁRUL AZ MVA SEGÍTÜNK INDÍTANI! PROJEKTJE A NYUGAT-DUNÁNTÚLI RÉGIÓBAN, 95 FŐ – KORÁBBAN ÁLLÁSKERESŐ – FIATAL VÁLLALKOZÁS-ALAPÍTÁSÁVAL.

A Magyar Vállalkozásfejlesztési Alapítvány és a Kisalföldi Vállalkozásfejlesztési Alapítvány konzorciuma sikeres projektet valósított meg a Gazdaságfejlesztési és Innovációs Operatív Program „Fiatalok vállalkozóvá válásának támogatása” című konstrukció keretében. A projekt a Széchenyi 2020 program keretében 135,3 millió forint vissza nem térítendő európai uniós támogatásból valósul meg.

2018.11.29. ...bővebben >

Ezüst gazdaság projekt az 50 év feletti korosztály gazdasági szerepének megerősítésért

Ezüst gazdaság projekt az 50 év feletti korosztály gazdasági szerepének megerősítésért

A Kisalföldi Vállalkozásfejlesztési Alapítvány és partnereinek projektje, mely az Ezüst gazdaság címet viseli, az 50 év feletti korosztályhoz tartozó fogyasztók, munkavállalók és munkaadók igényeire koncentrál úgy, hogy az idősödési folyamatra nem negatív folyamatként tekint, hanem az abban rejlő lehetőségeket igyekszik fókuszba hozni.

2018.10.05. ...bővebben >

Női energiák és csapdák

Női karriernap a Női Vállalkozói Klub Egyesület (NVKE) és az IFKA Iparfejlesztési Közhasznú Nonprofit Kft. közreműködésével

2018.08.29. ...bővebben >

Elkészül a zalaegerszegi autóipari tesztpálya első üteme 2018 végére

Idén átadják a járműfejlesztőknek a Zalaegerszegen épülő autóipari tesztpályája első ütemét, a létesítmény kialakításával, amely Közép-Európában a legkorszerűbb, Magyarország megőrizheti pozícióját a járműipar piaci versenyében – mondta Mosóczi László, az Innovációs és Technológiai Minisztérium (ITM) közlekedéspolitikáért felelős államtitkára az európai uniós szakminiszterek összekapcsolt és autonóm járművekről szóló megbeszélésén kedden Göteborgban, a tárca közleménye szerint.

2018.06.21. ...bővebben >

Femcoop PLUS hírlevél 4. száma

Megjelent az Interreg V-A Ausztria-Magyarország Program keretében megvalósuló Femcoop PLUS projekt hírlevelének 4. száma, melyből megtudhatja, hogy elkészültek a vállalkozásoknak és pedagógusoknak szóló útmutatók, tájékozódhat a fémipari és elektrotechnikai, az energiatechnológiai, valamint az IT-robotika területeihez kapcsolódó műszaki képzési modulok kísérleti megvalósításairól, valamint a projektbemutatóink helyszíneiről.

2018.05.08. ...bővebben >

Közönségdíjas a Darnó-Hús

Kanyóné Princes Gyöngyi vehette át a Darnó-Hús képviseletében a Győrben, 2018. áprilisában szervezett IX. Nyugat-dunántúli Regionális Innovációs Kiállítás és Találmányi Vásár közönségdíját.

2018.04.12. ...bővebben >

Hatmilliárdos beruházással hoz létre új K+F központot az Audi

Ötödrészben kormányzati támogatásból, 6,15 milliárd forintból megvalósuló beruházással hoz létre új kutatás-fejlesztési központot (K+F) Győrben az Audi.

2018.03.01. ...bővebben >

Székhelyváltozás

Megváltozott a szombathelyi irodánk székhelye.

2018.02.14. ...bővebben >

Miért érdemes hiányszakmát tanulni?

A pályaválasztás előtt álló fiatalok számára nem könnyű meghozni a döntést a továbbtanulás irányát tekintve, de több szempontot is figyelembe véve érdemes a következőkön is elgondolkodniuk. A hiányszakmákkal azonnal állást lehet találni Vas megyében és a képzési idő alatt akár havi 50.000 Ft ösztöndíjat is kaphatnak a hiányszakmát tanuló szorgalmas diákok.

2018.02.01. ...bővebben >

Újabb InnoBridge hírek

Megjelent a Pannon Novum Nonprofit Kft. partneri részvételével megvalósuló Interreg Europe InnoBridge projekt negyedik hírlevele, melyben többek között olvashat a partnerek győri látogatásáról, megtudhatja, hogy a magyarok mellett a dél-tiroliak milyen intézkedésekkel támogatják a vállalati innovációt, K+F együttműködéseket, új, magas technológia szintű, tudás-intenzív szolgáltatások fejlesztését, továbbá megtalálja a kiválasztott jó gyakorlatokat.

2018.01.30. ...bővebben >

Csepregi üzem-és tanműhely látogatás

2017. december 8-án nem titkoltan, hagyományteremtő céllal az Uniriv Kft., az SZMSZC Nádasdy Tamás Közgazdasági, Informatikai, Műszaki Szakgimnáziuma, Szakközépiskolája és Kollégiuma, valamint a Vas Megyei Kereskedelmi és Iparkamara üzem és tanműhely látogatást szervezett a Csepreg környéki általános iskolákat megcélozva.

2017.12.14. ...bővebben >

Újabb szórakoztató fémipari workshop lányoknak

Újabb szórakoztató fémipari workshop lányoknak

Újabb felső tagozatos diáklány csoport részvételével és tartalmas szórakozással folytatódott a műszaki, fémipari pályaorientáció Győrben november 27-én az Európai Unió Regionális Fejlesztési Alap támogatásával, az INTERREG V-A AT-HU Femcoop PLUS projekt részeként

2017.12.06. ...bővebben >

Pályaorientációs kerekasztal a kamarában

2017. november 21-én az Európai Szakképzési Hét valamint az Európai Munkáltatói Napok programsorozatok keretében valósult meg a Vas Megyei Kereskedelmi és Iparkamara a Szombathelyi Szolgáltatási Centrum és a Vas Megye Kormányhivatal szervezésében a Pályaorientációs Kerekasztal 2.0 rendezvény.

2017.11.23. ...bővebben >

TOP 100 Zala megye Gazdasága kiadvány

A Nemzeti Adó és Vámhivatal Zala Megyei Adó- és Vámigazgatósága, a Zala Megyei Kereskedelmi és Iparkamara valamint a Zalai Hírlap együttműködésével megjelent, és 2017. november 07-én mutatták be a Megyeháza Deák termében a TOP 100, Zala megye gazdasága című kiadványt.

2017.11.09. ...bővebben >

Femcoop PLUS hírlevél 3. száma

Megjelent a Femcoop PLUS projekt hírlevelének 3. száma, melyből megtudhatja, hogy a projektpartnerek milyen eszközökkel hívják fel az alsó és felső tagozatos lányok figyelmét a műszaki pályákra.

2017.10.26. ...bővebben >

Meghívó: KLÍMABARÁT TELEPÜLÉSI MEGOLDÁSOK konferencia - SZOMBATHELY 2017.10.26

A globális klímaváltozás mára mindenki számára érzékelhető valósággá vált. Az elkövetkező évtizedek legnagyobb kihívását az fogja jelenteni, hogy a mérséklés és az alkalmazkodás terén az emberi közösségek mennyire lesznek hatékonyak.

2017.10.16. ...bővebben >
LEGOLVASOTTABB HÍREKarrow


PROJEKTEK arrow

ECOS4IN
2019.05.24.

INNOGROW
2019.05.24.

SKILLS+
2019.05.24.

SYMBI
2019.05.24.

E-CONOMY
2018.11.30.

femcoop PLUS
2016.10.16.