Hírek

InoPlaCe: Felállt a fiatal innovátorokat tömörítő Innovációs Labor és az őket segítő mentorcsoport

Győr, 2012. február 16. Az Európai Unió Central Europe Programjának keretében megvalósuló InoPlaCe projekt regionális workshopját tartották Győrben, ahol a fiatal ötletgazdák megismerkedhettek a projekttel, bekapcsolódhattak a Regionális Innovációs Laborba és felállt az őket szakmailag támogató mentorcsoport. A workshop házigazdája a projekt megvalósításában egyedüli magyar partnerként résztvevő Pannon Novum Nyugat-dunántúli Regionális Innovációs Nonprofit Kft. volt.

A teljes sajtóközlemény letölthető innen.

Az InoPlaCe projekt célja, hogy fokozza a közép-európai régió versenyképességét és erősítse az innovációs potenciált.  A projektben nyolc fejlesztési ügynökség vesz részt. A projekt vezetője, a dél-csehországi RERA Regionális Fejlesztési Ügynökség, melynek koordinálása alatt működik együtt a szlovén Celje, a lengyel Legnica, a szlovák Senec-Pezinok, az olasz Milano Metropoli, a magyar Pannon Novum fejlesztési és innovációs ügynökségek, valamint  a német Europa Programme Center és a cseh Innovációs és Regionális Fejlesztési Kutatóközpont.

Az együttműködésben résztvevő partnerek vállalták, hogy támogató-szolgáltatásokat nyújtanak azoknak a fiatal újítóknak, a projektben használt elnevezés szerint fiatal innovátoroknak, akiknek a jelenléte fontos hajtóerő a gazdaság fejlődésében, az innovatív vállalkozásfejlesztésben és kutatásban.

A fiatal innovátorok támogatás híján nem, vagy csak nagy erőfeszítések árán tudják megvalósítani ötleteiket. Az InoPlaCe projekt célja a három éves projektidőszakban az, hogy biztosítsa számukra mindazokat a szolgáltatásokat és szakmai segítséget, melyek megkönnyítik a terveik kivitelezését.

A workshopon létrehozták a projekt kitűzött céljai között szereplő Regionális Innovációs Labort, ami teret enged a fiatal innovátorok igényeinek és párbeszédet kezdeményez a felek között. A fiatal innovátorokat szakmai kérdésekben pedig a most felállított mentori csoport fogja segíteni terveik megvalósításában. A mentorcsoport tagjait a régió szakmai szereplői alkotják, akik  különböző tudással és tapasztalattal járuknak hozzá ahhoz, hogy az ötletekből megvalósult termék vagy szolgáltatás legyen.

A Pannon Novum Nonprofit Kft. továbbra is várja azoknak a fiatal ötletgazdáknak, innovátoroknak a jelentkezését, akik szívesen részt vennének a projekt megvalósításában a honlapon jelzett elérhetőségeken. (www.pannonnovum.hu, marta.regner@pannonnovum.hu)

Közösség