EU-s hírek

Megvan a H2020 program első nyertes magyarországi pályázata!

Szakértők szerint is nehéz meghatározni, hogy az „első fecskét” az időszak végére mekkora volumenű uniós források követik, de az biztosan elmondható, hogy a sikeres pályázat minden, a K+F területén érdekelt vállalat és intézmény számára létkérdés.

2014-ben indult el az Európai Unió K+F keretprogramja, a Horizont 2020, amely a tagországok között összefog minden kutatás-fejlesztésre szánt támogatást. A következő 6 évben ez a keretprogram finanszírozza az uniós pályázatok keretében megvalósuló K+F projekteket. A tavaly lezárult ciklushoz képest összetettebb pályázati rendszer forrásaira elsőként a kutatásfejlesztés területén több mint 20 éves tapasztalattal rendelkező Bay Zoltán Kft. pályázott sikeresen. A szervezet több mint 60 millió forint összegben nyert támogatást a Kutatók éjszakája programsorozat megrendezésére.

Ez azonban még csak a kezdet. Az idén elindított támogatási keretprogramra, a H2020-ra már több mint 11 millió euró értékben 30 pályázatot adott be kutatásfejlesztést érintő – így a lézertechnológia, biotechnológia, infokommunikáció, mérnöki tudomány és anyagtudomány – területén kiemelkedő szakmai tapasztalattal és infrastrukturális háttérrel rendelkező intézmény. A széles nemzetközi konzorciumokban, kutatói együttműködések keretében megvalósuló pályázatok eredményeire még várni kell, ugyanakkor Skultéty Tamás, a szervezet vezetője a sikeres pályázat kapcsán elmondta: folyamatosan és tudatosan készültek az új időszak kihívásaira.

Teljes cikk: Világgazdaság Online

Amennyiben Ön is pályázna a Horizon 2020 konstrukciók egyikében, de segítségre lenne szüksége, keressen bennünket e-mailen (tamas.angster@pannonnovum.hu) vagy telefonon 96/506-985.

Amennyiben megfelelő KFI ötlettel rendelkezik, összeállítjuk pályázatát, konstrukciótól függően partnerkeresésben is segítünk és ha kívánja nyertes pályázatát koordinátorként megvalósítjuk, így Ön lényegében a szakmai teendőkre koncentrálhat!

 
LEGOLVASOTTABB HÍREKarrow


PROJEKTEK arrow

ECOS4IN
2019.05.24.

INNOGROW
2019.05.24.

SKILLS+
2019.05.24.

SYMBI
2019.05.24.

E-CONOMY
2018.11.30.

femcoop PLUS
2016.10.16.