EU-s hírek

Európai Ifjúsági Nagy Károly Díj 2018

KIK VEHETNEK RÉSZT?

– Az Európai Ifjúsági Nagy Károly díjért folyó verseny keretében bármely uniós tagállamban élő 16–30 év közötti fiatal pályázhat projektekkel.

–  A projekteket egyénileg, vagy – lehetőség szerint – csoportosan lehet benyújtani.

– A projekteknek elő kell mozdítaniuk az európai és nemzetközi szemléletet; elő kell segíteniük a közös európai identitástudat kialakulását és az integráció közös ügyként való felfogását; mintaként kell szolgálniuk az Európában élő fiatalok számára, és gyakorlati példát kell mutatniuk európaiak egy közösségként való együttélésére.

MILYEN PROJEKTEKKEL LEHET PÁLYÁZNI?

A korábbi nyertesek diákcserék szervezésével, a sport, a művészet vagy a kultúra területét érintő projektekkel vagy európai dimenziójú online projektekkel pályáztak.

  Korábbi nyertesek projektjei.

http://www.europarl.europa.eu/charlemagneyouthprize/resource/static/files/Project summaries 2016/projects-summary-2016_hu.pdf

MIBEN RÉSZESÜLNEK A NYERTESEK?

– A legjobb projekt díja 7500 euró, a második helyezetté 5000 euró, a harmadik helyezetté pedig 2500 euró. A díjjal együtt a három európai győztes meghívást kap az Európai Parlamentbe (Brüsszelbe vagy Strasbourgba).

 – A nemzeti szinten kiválasztott 28 projekt egy-egy képviselője meghívást kap Aachenbe egy néhány napos eseménysorozatra, többek között az Ifjúsági díj díjátadójára, melyre mindig két nappal áldozócsütörtök előtt kerül sor, amely napon kiosztják Aachen város rangos Nemzetközi Nagy Károly-díját.

– A három legjobb projektnek járó díjat az Európai Parlament elnöke és az aacheni Nemzetközi Nagy Károly-díj Alapítvány képviselője adja át.

– A projektek nagy nyilvánosságot kapnak az Európai Parlament és az alapítvány médiacsatornáin keresztül.

 

 … végül, de nem utolsó sorban, az aacheni látogatás egyedülálló lehetőséget kínál arra, hogy Európa különböző részeiből érkező dinamikus fiatalok találkozzanak és kapcsolatokat építsenek, hogy európai vezetőkkel oszthatják meg Európáról alkotott elképzeléseiket, és sokak számára ez az esemény Európa különböző részeiből érkező, hasonló gondolkozású fiatalokkal kötött szoros barátságok kezdete lesz.

 

Pályázati határidő: 2018. január 29.

 

Pályázati felhívás:

http://www.europarl.europa.eu/charlemagneyouthprize/hu/introduction.html
LEGOLVASOTTABB HÍREKarrow


PROJEKTEK arrow

ECOS4IN
2019.05.24.

INNOGROW
2019.05.24.

SKILLS+
2019.05.24.

SYMBI
2019.05.24.

E-CONOMY
2018.11.30.

femcoop PLUS
2016.10.16.