Nyitólap :: EU-s hírek

2017. őszi gazdasági előrejelzés: folyamatos növekedés a változó szakpolitikai környezetben

Az Európai Bizottság közzétett őszi előrejelzése szerint az euróövezet gazdaságának növekedési üteme idén várhatóan magasabb lesz, mint az elmúlt évtizedben bármikor; a reál GDP az előrejelzések szerint 2,2%-kal, azaz a tavaszi előrejelzésnél (1,7%) jóval nagyobb mértékben nő. Az uniós gazdaság egészének erőteljes, 2,3%-ra becsült idei növekedése szintén felülmúlja a várakozásokat (tavaszi előrejelzés: 1,9%).

2017.11.14. ...bővebben >

A régióban a legnagyobbat hazánk lépett előre a Világgazdasági Fórum versenyképességi rangsorában

Jelentősen javult Magyarország helyezése a világ egyik legismertebb gazdasági értékelésének számító Világgazdasági Fórum (World Economic Forum, WEF) versenyképességi rangsorában. Az összesített rangsorban Magyarország a 69. helyről a 60. helyre, a rangsor innovációs pillérében a 80. helyről a 62. helyre lépett előre.

2017.10.04. ...bővebben >

Egy magyar fiatal továbbjutott a tudományos versenyek olimpiájára az EU Fiatal Tudósok Versenyén

Az Európa Unió által évente szervezett, legjelentősebb és legrangosabb tehetség-kutató és gondozó programnak, a Fiatal Tudósok Versenyének, döntőjét melyre a világ 38 országából érkeztek fiatalok, az idén szeptember 22. és 26. között Tallinnban rendezték meg. Molnár Áron továbbjutott a világdöntőre, az ISEF-re.

2017.09.28. ...bővebben >

WiFi4EU: új uniós rendszer az ingyenes internetért

Úton van az európai közterületeken ingyenesen használható WIFI, miután az EP megszavazta az ehhez rendelt pénzügyi forrás első csomagját. A Digitális Unió kiteljesítését szolgáló pilot projekt célja az, hogy a közterületeken mindenki ingyenesen férjen hozzá az internethez. A pénzügyi támogatást földrajzilag kiegyensúlyozottan kell felhasználni, és aki hamarabb jelentkezik, hamarabb vehet részt a programban, ahol kórházakat, könyvtárakat, középületeket tesznek digitálisan hozzáférhetővé.

2017.09.14. ...bővebben >

Jean-Claude Juncker az Unió helyzetét értékelő éves beszédét tart

Az Európai Bizottság elnöke, Jean-Claude Juncker szeptember 13-án Strasbourgban, az Európai Parlamentben tartja az Unió helyzetét értékelő idei beszédét. Hagyományosan ez az értékelő beszéd indítja el a Parlamenttel és a Tanáccsal folytatandó párbeszédet, melynek nyomán a Bizottság előkészíti jövő évi munkaprogramját.

2017.09.12. ...bővebben >

Közép-európai kutatás-finanszírozási szervezetek egyeztetése Ljubljanában

Közép-európai kutatás-finanszírozási szervezetek egyeztetése Ljubljanában

Öt közép-európai ország kutatás-finanszírozási szervezetének vezetői tartottak hivatalos találkozót szeptember elején Ljubljanában. A vezetők megállapodtak a közép-európai tudományos együttműködések további erősítésében.

2017.09.12. ...bővebben >

ERASMUS+ APPLIKÁCIÓT INDÍTOTT AZ EURÓPAI BIZOTTSÁG

A hallgatók, gyakornokok és ifjúsági csereprogramok résztvevői részére tervezett alkalmazás segít eligazodni az Erasmus+ programmal kapcsolatos ügyintézésben.

2017.07.05. ...bővebben >

A Horizont 2020 program félidei értékelése

A magyar kutatók a régiós élmezőnyben a Horizont 2020 program félidei értékelése szerint eddig több mint 140 millió eurót, azaz 42 milliárd forintot meghaladó forrást nyertek el a hazai intézmények, vállalkozások az unió kutatási, fejlesztési és innovációs keretprogramjában, a Horizont 2020 programban.

2017.06.15. ...bővebben >

Az 5.0-ás társadalom a CeBIT idei témája

Az élet egyre több területét átható digitalizáció és a partnerország, Japán révén az úgynevezett 5.0-ás társadalom (Society 5.0) kialakulása a központi téma a németországi Hannoverben a hét végén kezdődő CeBIT-en, a világ legnagyobb információs technológiai szakkiállításán.

2017.04.10. ...bővebben >

Félmilliárd eurós gazdaságfejlesztési forrás a határon túli magyar vállalkozásoknak

Példa nélküli gazdaságfejlesztési program indul a Kárpát-medence határon túli, magyarlakta területein. A Magyar Kormány által biztosított mintegy 150 milliárd forint értékű támogatás célja a határon túli magyar gazdasági szereplők növekedésének elősegítése és a magyar–magyar gazdasági kapcsolatok erősítése, melyben kiemelt szerepet vállal a Magyar Nemzeti Kereskedőház is. A Kárpát-medencei Gazdasági Konferencia és Kiállítás keretében a gazdaságfejlesztési programok eddigi eredményeiről, aktualitásairól és a források hatékony felhasználásáról is tájékozódhattak a Kárpát-medencei magyar vállalkozások.

2017.04.10. ...bővebben >

K+F: az állami befektetés fontosabb, mint valaha

A kutatás-fejlesztés állami finanszírozása felgyorsíthatja a magánszektor K+F-tevékenységét és a teljes gazdasági növekedést is – mutat rá az Európai Bizottság tanulmánya.

2017.04.06. ...bővebben >

Milyen intézkedésekkel ösztönzik a lengyelek és portugálok a vállalkozásaik innovációját?

InnoBridge projekt 2. számú hírleveléből többek között az is kiderül, hogy a portugál Alentejo és a lengyel Malopolska régió milyen eszközök és intézkedések keretében támogatja a vállalkozások kutatás-fejlesztési és innovációs tevékenyégeit.

2017.03.23. ...bővebben >

Két magyar innovatív cég is kapott uniós támogatást

A „Horizont 2020” kutatási és innovációs keretprogram égisze alatt 22 ország 71 innovatív kis- és középvállalkozása részesül rövidesen összesen közel 104 millió euró uniós támogatásban.

2017.03.23. ...bővebben >

21 magyar cég mutatkozik be az idei CeBIT-en

Az idei hannoveri CeBIT kiállításon 21 magyar cég mutatkozik be, Magyarország a jövőben partnerországa szeretne lenni Európa legnagyobb digitális szakkiállításának - közölte a Design Terminál (DT).

2017.03.16. ...bővebben >

Vesztésre állunk a hamisítókkal szemben

80 százalékkal nőtt a hamis termékek forgalma az elmúlt évtizedben, vagyis egyelőre a hamisítók járnak jól. Nem csak anyagi kárt okoz, de az innovációt is gyengíti. Ki fektet ebbe, ha úgyis más fölözi le a hasznot? A megoldás itt is az összefogás lehet.

2017.03.09. ...bővebben >

Ready2GO: Innovatív uniós program a KKV-k nemzetközi piacra lépésének támogatására

Kanada, Chile, India, Amerikai Egyesült Államok, Kamerun… Gondolt már arra, hogy az Ön vállalkozása is megjelenhetne ezeken a piacokon? A Ready2GO program célja, hogy a cégprofilnak megfelelő, a vállalkozás igényeihez igazodó képzésekkel és tanácsadással segítse az európai kis- és középvállalkozásokat nemzetközivé válásukban. A programot az Európai Unió finanszírozza és egy nemzetközi konzorcium együttműködésével jött létre (Promos, Enterprise Europe Network, Eurochambres, 8 kereskedelmi és iparkamara, Formaper és Innovhub).

2017.03.07. ...bővebben >

Innovatív ötletek és technológiák az agrárgazdaságban

Az UNIDO ITPO Olaszország, az olaszországi Beruházási és Műszaki Fejlesztési Hivatal, az Egyesült Nemzetek Iparfejlesztési Szervezete megrendezi az "Innovatív ötletek és technológiák az agrárgazdaságban" c. globális élelmiszer-innovációs csúcstalálkozót.

2017.03.07. ...bővebben >

Tízből két új kiválósági központ Magyarországon indul

Ünnepélyes keretek között írták alá 2017. február 16-án Brüsszelben a H2020 program Teaming pályázatának 10 nyertes projektjének képviselőivel a támogató szerződéseket, köztük a két magyar vezetésű projektét is. A termelésinformatika és -irányítás, továbbá az orvostudományi kutatások területén magyar kiválósági központok létrehozását célzó EPIC és HCEMMM projektek sikeres pályázatának koordinációjáért felelős NKFI Hivatal képviseletében Pálinkás József elnök is részt vett az eseményen.

2017.03.01. ...bővebben >

Az európai beruházási terv – befektetés a jövőbe

Az európai beruházási terv célja, hogy támogassa a vállalatok munkahelyteremtését és a gazdasági fellendülését. Ahhoz, hogy az európai beruházási terv sikeres legyen, elengedhetetlen, hogy az érintettekhez eljusson minden szükséges információ. Az Európai Bizottság Magyarországi Képviselete örömmel áll rendelkezésre, hogy segítse az érintettek minél szélesebb körének elérését

2017.02.23. ...bővebben >

A jó ötletekből épül a digitális Európa

Magyarország teljes jogú tagjává vált az Európai Innovációs és Technológiai Intézet információs és kommunikációs technológiákkal foglalkozó társulásának, az EIT Digitalnak. Az európai szervezethez való csatlakozással a magyar startupok, feltörekvő innovatív vállalkozások bekerülhetnek a nemzetközi innovációs vérkeringésbe. De mi is az az EIT Digital és hogyan profitálhatnak a tagságból a magyar kkv-k?

2017.02.15. ...bővebben >1-20   21-40   41-60   61-80   81-100   101-120   121-140   141-160   161-180   181-200   201-220   221-240 >>>