Nyitólap :: Az innováció világából

Ember és robot együtt dolgozik a Fujitsu és a KUKA közös projektjében

A Fujitsu megváltoztatja a számítógépes alaplapok gyártásának és tesztelésének módját. Úttörő jelentőségű együttműködése keretében robotok segítik az emberi munkaerőt az elektronikai gyártósorok mellett.

2018.04.19. ...bővebben >

ÁPRILIS 27-IG JELENTKEZHETNEK STARTUPOK 135000 EURÓS ÖSSZDÍJAZÁSÚ INNOVÁCIÓS VERSENYEKRE

Az Európai Innovációs és Technológiai Intézet (EIT) által életre hívott és támogatott EIT Health három, összesen 135000 euró díjazású startup versenyt írt ki, melyre várja egészségügyi újításokkal foglalkozó startupok, kis- és középvállalkozások jelentkezését.

2018.04.19. ...bővebben >

Taroltak a magyarok a L’Oréal innovációs versenyén

Április 10-én rendezték meg a L’Oréal Brandstorm innovációs versenyének regionális fordulóját, ahol magyar, cseh, illetve szlovák felsőoktatási hallgatók mutatták be ötleteiket a zsűrinek.

2018.04.18. ...bővebben >

EUREKA: új német-magyar innovációs pályázat vállalkozásoknak

A magyar vállalkozások kutatóintézetekkel és német partnereikkel együttműködésben megvalósuló innovációs projektjei is támogatást nyerhetnek a 750 millió forint keretösszegű pályázati programból, amiről 2018. április 17-én tartott információs napot a Nemzeti Kutatási, Fejlesztési és Innovációs Hivatal és a német Oktatási és Kutatási Minisztérium. A nemzetközi EUREKA program részeként megjelent felhívásra 2018. május 30-ig nyújthatók be pályázatok.

2018.04.18. ...bővebben >

MÁJUSIG LEHET JELENTKEZNI A VILÁG EGYIK LEGNAGYOBB INNOVÁCIÓS VERSENYÉNEK MAGYARORSZÁGI VÁLOGATÓJÁRA

Május 2-áig lehet jelentkezni világ egyik legnagyobb tehetségkutató és innovációs versenyének magyarországi előválogatójára, a Falling Walls Lab-re.

2018.04.12. ...bővebben >

Új űrszonda kutatja majd a Naprendszeren kívüli bolygókat

A tervek szerint április közepén indítja a TESS (Transiting Exoplanet Survey Satellite) exobolygó-kereső űrszondát a NASA, amelynek mérései alapján több mint háromezer exobolygó felfedezésére számítanak a csillagászok. A TESS tudományos programjában az MTA CSFK Konkoly Thege Miklós Csillagászati Intézetének kutatói is részt vesznek.

2018.04.12. ...bővebben >

Magyarország csatlakozott az uniós Mesterséges Intelligencia Nyilatkozathoz

Pálinkás József Brüsszelben aláírta Magyarország csatlakozását az EU mesterséges intelligencia együttműködéséhez. A tagországok koordináltan kívánnak fellépni a mesterséges intelligencia kutatása, alkalmazása, jogi szabályozása érdekében.

2018.04.12. ...bővebben >

2018-ban is pályázhatnak az „Élvonal” programra a legkiválóbb kutatók

Megjelent az „Élvonal” pályázati felhívás, amelyre olyan vezető kutatók nyerhetnek támogatást, akik a legutóbbi 10 évben nyújtott teljesítményük alapján a világ tudományos élmezőnyébe tartoznak, és saját tudományterületükön nemzetközileg elismert, kiemelkedő hatást kiváltó eredményeket értek el.

2018.04.12. ...bővebben >

Felkészülés az új uniós innovációs keretprogramra, egyeztetés a kutatói bérekről

A hazai közintézményekben dolgozó kutatói közösség, számára kulcskérdés, hogy az uniós versenyben a közvetlenül Brüsszelben elnyert Horizont 2020 forrásokból versenyképes bér legyen kifizethető a magyar kutatóknak. Ezt nehezíti, hogy a Horizont 2020 támogatásokból automatikusan nem elszámolhatók a kutatói bérek versenyképességét biztosító kereset-kiegészítések.

2018.04.12. ...bővebben >

Telemedicina-rendszert fejlesztenek Szegeden

A betegellátást hatékonyabbá tevő telemedicina-rendszert fejleszt a Tigra Kft. a Szegedi Tudományegyetemmel (SZTE) és más partnerekkel együtt, 1,8 milliárd forintos, vissza nem térítendő uniós támogatással – jelentette be az SZE közkapcsolati igazgatósága.

2018.04.05. ...bővebben >

Az ABB csúcstechnológiás szoftvermegoldása tovább erősíti Lengyelország nemzeti villamosenergia-piacát

Az ABB Ability™ Network Manager Market Management System megerősíti a lengyel villamosenergia-hálózatot, és javítja az áramellátás megbízhatóságát.

2018.04.05. ...bővebben >

TUNGSRAM – ÖRÖKSÉGÜNK AZ INNOVÁCIÓ

A Tungsram 2018 áprilisában magyarországi központú, innovatív, globális márkaként tér vissza a piacra. „Örökségünk az innováció” – ezzel a jelszóval éleszti újjá és folytatja a magyar kreativitás 120 éves, büszke hagyományát a Tungsram Csoport frissen összeállt menedzsmentje.

2018.04.05. ...bővebben >

Magyar fejlesztés forradalmasíthatja a vízi közlekedést

Az elektromos meghajtású járművek térhódítása napjainkra a vizeket is elérte, és az elektromos hajók után most megszületett a világ első electrojetje, a Narke. A hazai fejlesztésű jármű hamarosan készen áll arra, hogy meghódítsa a világ vizeit és megváltoztassa mindazt, amit a jet-skizésről eddig gondoltunk.

2018.04.05. ...bővebben >

Átadták a Richter molekuláris biológiai laboratóriumát Debrecenben

Átadták a Richter Gedeon Nyrt. új molekuláris biológiai laboratóriumát csütörtökön Debrecenben, az 1,7 milliárdos beruházás húsz új munkahelyet teremt.

2018.04.05. ...bővebben >

Nemzetközi élelmiszeripari innovációs programok seregszemléje Budapesten

Magyarország fogja össze az agrár- és élelmiszertechnológiai innováció meghatározó nemzetközi szereplőit annak érdekében, hogy új projektek induljanak a régióban. Budapesten találkoznak a robotika, a gyártástechnológia élelmiszeripari alkalmazási területei, az élelmiszerbiztonsági elemzési módszerek és a nagy adatbázisok kezelésének megoldásait kutató-fejlesztő vállalkozások, egyetemek, kutatóhelyek képviselői.

2018.04.05. ...bővebben >

Innovációs díjat nyert a Mol környezetbarát üzemanyaga

A Mol nyerte el a 2017-es Ipari Innovációs Díjat a XXVI. Magyar Innovációs Nagydíjon, a speciálisan a nagyméretű dízelmotorok működési jellemzőihez fejlesztett csökkentett emissziójú üzemanyag, a Mol XXL Diesel megalkotásáért és piaci bevezetésért.

2018.03.28. ...bővebben >

A Magyar Suzuki 5,3 milliárd forintot fordít k+f-re

A Magyar Suzuki Zrt. 5,3 milliárd forint értékű kutatás-fejlesztési programot hajt végre konzorciális partnereivel piacképes, versenyképes új személygépkocsi prototípusok és gazdaságos gyártási technológiák kifejlesztésére.

2018.03.28. ...bővebben >

26. Magyar Innovációs Nagydíj

A Magyar Innovációs Szövetség 2018.március 28.án a parlamentben ünnepélyes körülmények között átadta a 26. Magyar Innovációs Nagydíj pályázat Innovációs Nagydíját és Innovációs Díjait!!

2018.03.28. ...bővebben >

Ipari fejlesztési projekteket ösztönző programot indít Magyarország és Dél-Korea

2018. március 28-án Budapesten került sor a magyar-koreai Tudományos és Technológiai Vegyes Bizottság ülésére, amelyen a felek megállapodtak az eddigi kétoldalú együttműködés projektalapú továbbfejlesztéséről, és elfogadták a következő évek munkaprogramját. A koreai delegációt Chang Whan Ma, a tudományért és infokommunikációs technológiákért felelős szakminisztérium miniszterhelyettese vezette, magyar partnere Pálinkás József, az NKFI Hivatal elnöke volt.

2018.03.28. ...bővebben >

A szegedi ELI lézerközpont és a tudományos és technológiai együttműködések Pálinkás József indiai látogatásán

Mintegy 30 indiai kutató részvételével zajlott le Újdelhiben az Nemzeti Kutatási, Fejlesztési és Innovációs Hivatal, az ELI Alps Kft. és a Delhi Magyar Nagykövetség közös szervezésében az ELI workshop, amelyen az NKFI Hivatal elnöke is részt vett.

2018.03.28. ...bővebben >

PROJEKTEK arrow

ECOS4IN
2019.05.24.

INNOGROW
2019.05.24.

SKILLS+
2019.05.24.

SYMBI
2019.05.24.

E-CONOMY
2018.11.30.

femcoop PLUS
2016.10.16.