Az innováció világából

Magyar tervező a Design Lab Top50-ben

A legjobb 50 közé jutott Csernátony Fanni, a MOME mesterképzős hallgatója az Electrolux Design Lab nemzetközi formatervező verseny 1700 indulója közül – tudósít a dekooder blog. Az első szelekción a versenyen indult mindkéz fiatal magyar tervező is bejutott a legjobb 105 közé. A legjobb 105 közé jutott pályamunkák tervezői május 1-jéig finomíthatták koncepciójukat – részben az Electrolux szakértőinek véleménye, részben pedig a fogyasztói igények és kutatások alapján –, amit a hónap első két hetében mutattak be. Az új terveket a Design Lab honlapon elérhető személyes profilokon mutatták be a versenyzők, ahol a tervezési folyamat kulisszatitkait is megoszthatták az érdeklődőkkel.A nézők szavazatai alapján az 5 kedvenc automatikusan a következő fordulóba jutott, míg a többiek sorsáról a zsűri döntött tegnap, azaz május 15-én.

A Csernátony Fanni által megálmodott SEAbreeze egy összetett légtisztító rendszer, mely tengerparthoz hasonló klímát teremt a lakásban. A koncepció finomításához a sóbarlangok adták az inspirációt, ahová a látogatók, elmondásuk alapján nem csupán egészségük megőrzése, hanem a kellemes időtöltés miatt is járnak.

Fotó: http://electroluxdesignlab.com

 


A másik magyar tervező, Söjtöry Szabolcs elsősorban kis lakásokban élők számára alkotta meg a falra szerelhető, akár okos telefonnal is vezérelhető, érintőképernyős menüvel ellátott HumiWash gőzprogramos mosógépet. Az igények felméréséhez számos interjút készített a potenciális felhasználókkal. Az egyszerű használat, a hely-, idő-, és energiatakarékosság, a tárolási lehetőség, valamint az integráció az okos telefonokkal a kiemelt elvárások között szerepeltek. A visszajelzések alapján a HumiWash kialakítása úgy módosult, hogy felső része tárolóként működjön.A továbbfejlesztett SEAbreeze mindkét része virágcsokorra emlékeztet, használata rendkívül egyszerű. A párologtatót egy tengervízzel teli üvegbe kell elhelyezni, hogy gondoskodjon az egészséges és tiszta levegőről. A páramentesítő pedig egy üres üvegbe gyűjti össze és szűri meg a levegőben található, felesleges vízmolekulákat, hogy a nap végére iható vízzé alakítsa. A készülék elegáns megjelenését, a víz csillogására emlékeztető fényhatások teszik még különlegesebbé.

Forrás: hvg.hu
LEGOLVASOTTABB HÍREKarrow


PROJEKTEK arrow

ECOS4IN
2019.05.24.

INNOGROW
2019.05.24.

SKILLS+
2019.05.24.

SYMBI
2019.05.24.

E-CONOMY
2018.11.30.

femcoop PLUS
2016.10.16.