Az innováció világából

Magyar repülőgép-karbantartó technológiát válogattak be a legígéretesebb innovációk közé

Az AerinX közleménye szerint a repülőgépipar és légi közlekedés világszinten legjelentősebb szaklapja, az Aviation Week által szervezett MRO Americas konferencián nyolcszáz cég, összesen 15 ezer képviselője vesz részt Atlantában. Ezen az rendezvényen mutatkozhat be az AerinX magyar gépkarbantartó megoldás.

A cég kiterjesztett valóság alapú rendszert fejleszt, amellyel a repülőgépek és más légi közlekedési eszközök külső felületi átvizsgálása, és az ehhez kapcsolódó karbantartási munka lényegesen egyszerűbbé, gyorsabbá és precízebbé válhat. Ez az iparág egyik jelentős problémáját oldhatja meg, hiszen jelenleg a légijárművek külső felületének átvizsgálása manuálisan, kézi eszközökkel zajlik és több ezer oldalnyi dokumentációval jár.

Az AerinX tavaly év végén összesen 250 millió forint tőkebefektetésről kötött megállapodást az X-Ventures Gamma Kockázati Tőkealappal, majd stratégiai együttműködési megállapodást írt alá Közép-Kelet-Európa egyik legnagyobb repülőgép karbantartó vállalatával, az Aeroplex of Central Europe-pal. Emellett a világ legnagyobb repülőgépipari gyártóival, karbantartó- és lízing vállalataival, illetve légitársaságaival is előrehaladott tárgyalásokat folytat együttműködésről.
LEGOLVASOTTABB HÍREKarrow


PROJEKTEK arrow

ECOS4IN
2019.05.24.

INNOGROW
2019.05.24.

SKILLS+
2019.05.24.

SYMBI
2019.05.24.

E-CONOMY
2018.11.30.

femcoop PLUS
2016.10.16.