Az innováció világából

Magyar fejlesztés segíthet a sérült gyermekeknek

A probléma összetett: a sérültek és hozzátartozóik kényelmetlenül érzik magukat, csakúgy, mint a többséghez tartozók, zavarban vannak ők is. Ma még nem természetes, hogy a sérült vagy fogyatékkal élő gyerekek ugyanolyan életet éljenek, mint egészséges társaik. Ezen akar változtatni egy csapat szülő, akik nem adták fel, és bár senki sem volt szakértő közülük, elkezdtek kutatásokat végezni.

2013 nyarán találkoztak először öten-hatan, és valami pozitívat próbáltak kihozni abból, hogy hármuknak sérült gyereke van. Az egyik anyuka vázolta fel, hogy milyen nehézségekkel küzdenek a mindennapokban a játszótérre menéssel, és akkor közösen eldöntötték, hogy ez lesz az, ami mellé odaállnak. Két egészséges gyereket nevelő társuk is csatlakozott hozzájuk, mert nekik is tetszett ez az ügy.

A kutatásban elsősorban azt vizsgálták, hogy mi az a szög és pozíció, amiben a sérült, egyedül mozogni képtelen gyerekek hosszabb időt tudnak kényelmesen eltölteni. Hogyan lehet megoldani, hogy a kerekesszék is odaférjen a játékhoz, persze úgy, hogy közben ne zavarja a könnyebben mozgókat. A kutatási folyamat két évig tartott, és a szülők a napi munkájuk mellett jutottak el odáig, hogy egy  kampányt is szervezzenek.

Forrás: hirado

PROJEKTEK arrow

ECOS4IN
2019.05.24.

INNOGROW
2019.05.24.

SKILLS+
2019.05.24.

SYMBI
2019.05.24.

E-CONOMY
2018.11.30.

femcoop PLUS
2016.10.16.