Az innováció világából

Kiválthatja a jegyzet­tömböt az elektronikus golyóstoll

Az okostelefonok, a táblagépek és más érintőképernyős készülékek nagyon praktikusak, de ha valaki valamit gyorsan jegyzetelni szeretne vagy készítene egy vázlatot, akkor szembesül a technológia határaival. A Phree elektronikus golyóstollként kiválthatja a jegyzettömböt.

Az OTM Technologies nevű izraeli startup által kifejlesztett eszköz lehetővé teszi, hogy bárki bármely felületre gyorsan és digitálisan jegyezhessen fel szövegeket és ábrákat, melyek utána megjelennek okostelefonja vagy táblagépe kijelzőjén. A készülék külsőre leginkább egy szövegkijelölőre hasonlít és egy kis méretű, monokróm OLED-kijelzővel is rendelkezik. Az elektronikus golyóstoll Bluetooth-kapcsolaton keresztül kapcsolódik az adott mobil eszközhöz, továbbá kompatibilis az Office, a OneNote és más olyan programokkal, amelyek lehetővé teszik az ilyen jellegű szövegbeviteleket.

A beépített szenzor felbontása 2000 DPI, s az első tesztelők el voltak ragadtatva a pontosságától és a megbízhatóságától. A megoldás ráadásul elvileg az egeret is kiválthatja. OLED-képernyője érintésérzékeny és a beérkező üzenetekről is tájékoztatást ad. A Phree rendelkezik beépített mikrofonnal és fejhallgatóval, így akár Bluetooth-headsetként is működhet.

A felhasználási lehetőségek gyakorlatilag korlátlanok, de természetesen nagyon sok függ a fejlesztőktől. Az OTM Technologies mindenesetre nyílt interfészen dolgozik, amely lehetővé teszi a szenzoradatokhoz és a kijelzőhöz való hozzáférést. A Phree a jövőben éppúgy lehet majd a kiterjesztett vagy virtuális valóság eszközök vezérlője, mint játékvezérlő, televíziós távirányító vagy a biometrián alapuló azonosítórendszerek alkotóeleme.

A vállalat a Kickstarter közösségi finanszírozású platformon akart 100 000 dollárt összegyűjteni, néhány nappal a kampány lezárása előtt azonban már több egymillió dollár felett tartanak. A Phree bevezető ára 168 dollár lesz, de készül egy drágább, 219 dolláros változat is. Az első termékeket jövő áprilistól szállítanák le.

Forrás: sg

PROJEKTEK arrow

ECOS4IN
2019.05.24.

INNOGROW
2019.05.24.

SKILLS+
2019.05.24.

SYMBI
2019.05.24.

E-CONOMY
2018.11.30.

femcoop PLUS
2016.10.16.