Jól megfér egymás mellett az elektromosautó és a kullancsölő gomba az accelerator programban

Cimkék: 

Kezdetét vette a Duna Régióra kiterjedő ACCELERATOR program hazai pilotja a Közép-dunántúli Regionális Innovációs Ügynökség vezetésével, valamint a Széchenyi Tőkealap-kezelő Zrt. szakmai támogatásával. Tizennégy csapat ötletés segítik a megvalósulás útján.

Olyan startupok vesznek részt a programban, amelyek még az ötlet fázisban vannak, de a következő pár hónapban szeretnének olyan koncepciót kialakítani, amit már bemutathatnak első körös befektetők és üzleti angyalok előtt. A mentorprogramban résztvevő csapatok a legkülönfélébb ígéretes ötletekkel jelentkeztek. A negyedik ipari forradalom megtestesítője többek között egy olyan cég, amely mesterséges intelligenciát használ a legújabb számítógépes látó algoritmusokkal, olyan folyamatokhoz, mint a karakterfelismerés, a kézírás-felismerés vagy a dokumentumrendszerezés, de a csapat tagja egy gyártósorok automatizálásával foglalkozó vállalat is. – derül ki a  Széchenyi Tőkealapkezelő blogján.

Környezettudatos ötletek is szép számmal vesznek részt a programban.

Például a csapatok napenergiával működő intelligens elektromosautó-töltőn, benzinhajtású járművek elektromossá alakításán vagy elektromos robogó megosztó platformon dolgoznak. Olyan innovatív megoldásokkal is találkozhatunk, mint a növényvédő szerek mennyiségének drónokkal és szoftverrel való kiszámítása és felhasználása, vagy a növényekből előállított, az építőiparban széleskörűen felhasználható, fagyálló kompozit anyag. Ezen kívül van kullancsölő gombát előállító, vállalati kockázatkezelést kiszolgáló, ajándékküldő közösségi média platformot biztosító, illetve high-end hangeszközök gyártásával foglalkozó projekt is a palettán.

Az Alba Accelerator a magyar pilotprojektje a Duna Régióra kiterjedő ACCELERATOR programnak, amelyek célja startupok felkészítése kockázatitőke-befektetésekre 8 kelet-európai országban. Az elsődleges célcsoportban kis- és középvállalkozások szerepelnek, amelyek terveznének tőkebevonást, de még nem rendelkeznek az ehhez szükséges ismeretekkel. A program ugyanakkor támogatja az országok közötti tudásmegosztást, valamint az állami és nemzetközi szervezeteknek való javaslattételeket is, hogy mindezek eredményeképp több és jobb minőségű akcelerátorprogramok indulhassanak a régióban.

2018.05.03.