ERFA

Az innováció világából

Innovációs erődemonstráció lesz a világ legnagyobb tech expója

Azaz magyarán a mosógéptől a vasalón, elektromos fogkefén, számítógépen mobiltelefonon, hangfalakon, tévéken keresztül egészen a motorokig, autókig kiállítanak mindent.

A rendezvényen hagyományosan képviseltetik magukat a világ legnagyobb konszernjei épp úgy, mint a feltörekvő cégek, azaz Berlinben majdnem mindenki tiszteletét teszi, aki ezen a területen kíván érvényesülni. A kiállítás jelentőségét jól mutatja, hogy az esemény előtt néhány hónappal összetrombitálták a világ minden részéről az egyes országok technológiai területen dolgozó újságíróit, akikkel ismertették a 2019-es IFA-val kapcsolatos legfontosabb információkat és egy füst alatt vázolták az aktuális trendeket is. Az IFA Global Press Conference 2019 konferencián feketén-fehéren kiderült, hogy a komplett globális technológiai szektor 2018-ban tovább növekedett, és ahogy a dolgok állnak ez a folyamat 2019-ben sem változik majd meg.

Megállíthatatlan növekedés

Az IFA által felkért elemzők szerint a televízió készülékek piaca az idei évben tovább gyarapszik, és a termékek forgalma eléri majd a 90 milliárd eurót. Mindezt úgy, hogy dinamikusan, 5 százalékkal (!) bővül a modern UHD felbontású készülékek szegmense, és a várakozások szerint

minden korábbinál több OLED, QLED és 8K tv fogy majd.

Arra is felhívták a figyelmet, hogy az okostelefonos iparág minden negatív előrejelzés ellenére továbbra is folytatja szárnyalását, és minden korábbinál nagyobb, 460 milliárd euró értékben adnak majd el ilyen termékeket. És most csak magukról a kézzel fogható, fizikai valójukban is létező termékekről van szó, az alkalmazások, szoftverek, kapcsolódó szolgáltatások további (tíz)milliárdokkal gazdagíthatják a piaci szereplőket. A háztartási kis- és nagygépek szegmense is várhatóan igen jól teljesít majd 2019-ben. Az elemzők ugyanis arra számítanak, hogy e piac idén 4 százalékot gyarapodva eléri majd a 273 milliárd eurót.

Ám nem csak a komplett technológiai iparág nő, hanem az IFA kiállítás is: Dr. Christian Göke a Messe Berlin ügyvezető igazgatója, azaz gyakorlatilag az expó lelke eémondta, hogy a 2018-as kiállítás elképesztő tömegeket vonzott.

Néhány nap alatt 244 000 ember látogatott a berlini eseményre, és rajtuk kívül jelen volt 152 000 (!) szakmai látogató is.

Azaz az IFA nem pusztán arról szól, hogy a "hétköznapi" embereknek bemutassák az újdonságokat, hanem nagyon komoly lehetőség, hogy az üzleti partnerek találkozzanak egymással. Ez az idei évben sem lesz másként, így várhatóan 2019-ben is euromilliárdokról szóló megállapodások köttetnek majd Németország szívében. Az IFA-n jellemzően jelen vannak a magyarországi cégek, gyártók, kereskedők, elemzők, illetve a multinacionális vállalatok magyar képviseletének munkatársai is, így az esemény a hazai gazdasági szereplőknek is komoly lehetőségeket kínál.
LEGOLVASOTTABB HÍREKarrow


PROJEKTEK arrow

ECOS4IN
2019.05.24.

INNOGROW
2019.05.24.

SKILLS+
2019.05.24.

SYMBI
2019.05.24.

E-CONOMY
2018.11.30.

femcoop PLUS
2016.10.16.