Az innováció világából

Élelmiszergazdasági Innovációk Finanszírozási Konferenciájára

A kormányzat átfogó intézkedéscsomagokkal (DAS, DÉS, ÉFS, Irinyi-terv) igyekszik ezeket akitörési pontokat meghatározni és a digitalizációt és innovációt támogatni.

Az Agrárinformatikai Klaszter és a Nemzeti Agrárgazdasági Kamara célul tűzte ki az élelmiszergazdaság innovációs potenciáljának fejlesztését, ezzel serkentve az élelmiszergazdaság egészének hatékonyságnövelését. Tevékenységükhöz, stratégiájukhoz, eszköztárukhoz igazodva mindezt szemléletformáló rendezvények, tudásmegosztás, információközvetítés és az érintett felek közötti kapcsolatteremtés révén igyekszik elérni.

A fejlődéshez, az innovációhoz elengedhetetlen, hogy ne csak a technológiai fejlesztésre koncentráljon az ágazat, hanem a vállalkozások üzleti, pénzügyi kultúrája is fejlődjön, a források, a bevonható tőke tudatosan, hosszútávú fejlődési ív mentén kerüljön felhasználásra, hogy fenntartható, az ágazat számára tartósan jövedelmező megoldások szülessenek.

Az elmúlt időszakban a finanszírozási palettán számos pénzügyi termék jelent meg, melyek közül többk ifejezetten az élelmiszergazdasági innovációkat hivatott támogatni. Annak érdekében, hogy a fejlődővállalkozások megismerjék, megértsék, átlássák forrásbevonási lehetőségeiket, szükség van a létező megoldások strukturált összegyűjtésére és megismertetésére, kételyeik megfogalmazására, nehézségeik feltárására és a megoldások bemutatására.

Ezen kíván az Agrárinformatikai Klaszter és a Nemzeti Agrárgazdasági Kamara közös rendezvényén tagjainak és a látókörében lévő egyéb piaciszereplőknek segítséget nyújtani.

A rendezvény célja, hogy a finanszírozási szemléletformáláson keresztül eloszlassa a forrásbevonással szemben támasztott félelmeket, valamint hogy a vállalkozások megismerhessék lehetőségeiket, megtalálják a fejlesztési céljaikhoz legjobban illeszkedő megoldást.

Főszervező: Agrárinformatikai Klaszter

Időpont: 2019. május 17. péntek, 08:30-13:00
Helyszín: Magyar Telekom Székház, 1097 Budapest, Könyves Kálmán krt. 36.
LEGOLVASOTTABB HÍREKarrow


PROJEKTEK arrow

ECOS4IN
2019.05.24.

INNOGROW
2019.05.24.

SKILLS+
2019.05.24.

SYMBI
2019.05.24.

E-CONOMY
2018.11.30.

femcoop PLUS
2016.10.16.