Az innováció világából

Digitális technológiai újdonságok az Innovációs Kiállításon Győrben a Széchenyi egyetemen

Szórakoztatás, gasztronómia, versenysport, virtuális terek, tudományos vívmányok és digitális technológiai újdonságok. Olyan izgalmas területek, amelyekben egyaránt elmélyedhetnek az áprilisi Innovációs Kiállítás látogatói. Megtudhatják például, milyen is egy 3 dimenziós minimozi, hogyan lehet tölteni menet közben is az elektromos járműveket, milyenek a gépi látás technológiáját használó okoseszközök, hogyan készülnek a legfinomabb kézműves csokoládék, milyen egy holografikus IoT felügyeleti rendszer és mennyi meglepetés várhat ránk egy videó képeslapon.

Azoknak is érdemes ellátogatniuk a Találmányi Vásárra, akiket érdekel a startup világ, van innovatív ötletük, de nem tudják, hogyan is kezdhetnének bele a megvalósításba: hasznos segítséget kaphatnak szakemberektől. A kísérő, „Ötletből üzlet" elnevezésű szakmai programból pedig kiderül, milyen egy innovátor DNS-e. Kerekasztal-beszélgetésre várják azokat, akik már innoválnak, és azokat is, akik innoválni szeretnének. Lesz „Design Thinking" workshop, és átadják a kiállítás szakmai és közönségdíját.

Az egyetem, az Universitas-Győr Alapítvány és az Universitas-Győr Nonprofit Kft. immáron tíz éve biztosít ideális helyszínt a Nyugat-dunántúli Regionális Innovációs Kiállítás és Találmányi Vásárnak. A szervezésben partner a Győr-Moson-Sopron Megyei Kereskedelmi és Iparkamara, valamint a Mobilis Interaktív Kiállítási Központ.

A kiállításon bemutatkoznak a nemzetközi versenyeken kimagasló eredményeket elért hallgatói csapatok, az Arrabona Racing Team, a SZEnergy, a SZEngine és a SZEnavis egyaránt. Az egyetemi innováció területén a látogatók megismerkedhetnek a kis- és középvállalkozások felé nyitó Felsőoktatási és Ipari Együttműködési Központtal, a Maxwhere motorra épülő 3D VR terekkel, és a mosonmagyaróvári élelmiszertudományi karon kifejlesztett CandyFitt koffein és antioxidáns tartalmú cukorkával, amelynek még a csomagolása is ehető.

Április 10-én reggel nyolctól délután négyig várják a látogatókat a Széchenyi István Egyetem aulájában. A rendezvény az EFOP-3.4.4-16-2017-00011 projekt támogatásával valósul meg.
LEGOLVASOTTABB HÍREKarrow


PROJEKTEK arrow

ECOS4IN
2019.05.24.

INNOGROW
2019.05.24.

SKILLS+
2019.05.24.

SYMBI
2019.05.24.

E-CONOMY
2018.11.30.

femcoop PLUS
2016.10.16.