Amerikai világcégek képviselőit fogadta Pálinkás József

Cimkék: 

A hazánkban KFI tevékenységet folytató amerikai nagyvállalatokkal való együttműködési lehetőségekről is szó esett azon a megbeszélésen, amelyen az NKFI Hivatal elnöke az Amerikai-Magyar Üzleti Tanács (US-Hungary Business Council, USHBC) huszonnégy fős delegációjával találkozott hivatalában.

Az Amerikai Egyesült Államok-Magyarország Üzleti Tanács nonprofit szervezet, amelynek célja a két ország közti kereskedelmi kapcsolatokról szóló párbeszéd megkönnyítése és fenntartása. 2016 januárjában alakult, elnöke Eric Stewart, aki az NKFI Hivatalba látogató delegációt is vezette. Pálinkás József az üzletembereknek röviden bemutatta a Hivatal működését, a magyar innovációs ökoszisztémát támogató programokat, Magyarország európai uniós programokban való részvételét, valamint a területet érintő magyar-amerikai kétoldalú kapcsolatokat.

Pálinkás József angol nyelvű előadása ide kattintva letölthető: Research and Innovation in Hungary – USA-Hungarian S&T relations (PDF 1485 KB)

Pálinkás József kiemelte, hogy az NKFI Hivatal az alapkutatástól az innovációig a KFI minden területének fejlesztésére hirdet pályázati felhívásokat, különös hangsúlyt helyezve az ipari szereplők és a kutatóintézetek, egyetemek együttműködésének ösztönzésére. A hallgatóság érdeklődésére a megjelent cégekkel való együttműködési lehetőségek kapcsán elsődlegesen a magyar egyetemekkel, vállalati kutatóhelyekkel javasolta közös kutatás-fejlesztési és innovációs kezdeményezések indítását.

A találkozón az Amgen, a Borg-Warned, The Coca Cola Company, a Guardian Industries, a Lockheed Martin, a Merck & Co., az Oshkosh Corporation, az Owens-Illinois, valamint a PPG Industries vezető munkatársai vettek részt.

forrás:http://nkfih.gov.hu/hirek/hivatal-hirei/amerikai-vilagcegek

 

2017.06.28.