Az innováció világából

A digitalizáció a magyar gazdaság és a hazai vállalkozók érdeke is

A pénzügyminiszter hozzátette: a kormány azt kívánja elérni, hogy a köznevelésben minden tanulónak lehetősége legyen a jövő technológiáinak elsajátítására.

A kormány célja, hogy Magyarország minél nagyobb arányban részesedjen a digitalizáció előnyeiből, ehhez megfelelő hátteret ad a magyar gazdaság egyre jobb teljesítménye, amely mintegy háromszorosa az uniós átlagnak – szögezte le Varga Mihály.

Mint fogalmazott: a gazdaságpolitika feladata most az, hogy a külső hatások ellenére is megtartsuk az uniós átlag feletti növekedést, mert ez a kulcsa annak, hogy a magyar emberek egyre jobban éljenek és szakembereink itthon találjanak tudásuknak megfelelő, karriert kínáló munkát.

Varga Mihály felhívta a figyelmet, hogy a digitalizáció folyamatába nemcsak az élenjáró nagyvállalatoknak, hanem minden magyar vállalkozásnak be kell kapcsolódnia, enélkül ugyanis lemaradhatnak a piaci versenyben. A gazdaságfejlesztési források mellett számos kormányzati program segít ebben, ilyen például

  • az Ipar 4.0 program,
  • illetve az újonnan létrehozott 5G és a Mesterséges Intelligencia Koalíció,

amelyek azt célozzák, hogy hazánk a legújabb fejlesztések és alkalmazások terén az európai élvonalba kerüljön – ismertette a tárcavezető. Hasonlóan fontos feladat, hogy a magyar munkaerő is felkészült legyen, ezért kidolgoztuk Magyarország Digitális Oktatási Stratégiáját, amely az iskolák felszereltségének, szélessávú internet-hozzáférésének és digitális tananyagának bővítésével azt kívánja elérni, hogy hazánkban senki ne hagyja el az oktatás rendszerét megfelelő digitális tudás nélkül.
LEGOLVASOTTABB HÍREKarrow


PROJEKTEK arrow

ECOS4IN
2019.05.24.

INNOGROW
2019.05.24.

SKILLS+
2019.05.24.

SYMBI
2019.05.24.

E-CONOMY
2018.11.30.

femcoop PLUS
2016.10.16.