Nyitólap :: Az innováció világából

ITM: Magyarország folyamatosan erősíti infokommunikációs pozícióját

Magyarország folyamatosan erősíti hagyományosan jó pozícióját az infokommunikációban, szélessávú hálózatának kiterjedtsége meghaladja az európai átlagot, a 4G mobilkommunikációban pedig a világ élmezőnyébe tartozik – jelentette ki az Innovációs és Technológiai Minisztérium (ITM) infokommunikációért és fogyasztóvédelemért felelős államtitkára pénteken, a távközlési világnap alkalmából.

2019.05.17. ...bővebben >

Az Európai Innovációs Tanács új pályázatai támogatják az innovációt

Új megközelítéssel támogatják a kutatókat és az innovátorokat az Európai Innovációs Tanács (European Innovation Council, EIC) pályázati konstrukciói, a következő két évben több mint 2 milliárd euró forrásból – mondta Szigeti Ádám, az Innovációs és Technológiai Minisztérium (ITM) innovációért felelős helyettes államtitkára pénteken, Budapesten.

2019.05.17. ...bővebben >

Élelmiszergazdasági Innovációk Finanszírozási Konferenciájára

Az élelmiszergazdaság ötvözése a digitális technológiákkal Magyarországon az elmúlt pár évben különösen jelentős kutatás-fejlesztési és gazdaságélénkítő potenciállal bíró területté vált, az agrár- és élelmiszeripari szereplők által igényelhető innovációs megoldások az ágazat kitörési lehetőségeit jelentik.

2019.05.10. ...bővebben >

Ötven magyar csapat készülhet a nemzetközi Lego-robotépítő versenyre

Idén Magyarország rendezi a nemzetközi Lego-robotépítő verseny döntőjét, amelyre ebben az évben ötven magyar iskolai csapat készülhet az innovációs tárca támogatásával.

2019.05.10. ...bővebben >

Ambiciózus célok szerepelnek a Nemzeti energia- és klímatervben

Kevesebb mint felére csökkenne Magyarországon az üvegházhatású gázok kibocsátása 2050-ig az 1990-es szinthez viszonyítva a Nemzeti energia- és klímastratégia alapján. Jelentős szerep hárul a napelemes rendszerekre, az atomenergiára, valamint a megújuló és hulladékalapú távhőtermelésre.

2019.05.10. ...bővebben >

Büszkék lesznek az ELI kutatásaira a szegediek

Szeged - Még idén elkezdődik az a két gigaprojekt a szegedi ELI-ALPS Lézeres Kutatóintézetben, amelyeknek keretében a korai rákdiagnosztikai módszertant és a nukleáris hulladékok hatékonyabb kezelését kutatják. Ezekről Palkovics László innovációs és technológiai miniszter beszélt lapunknak keddi szegedi látogatásakor.

2019.05.03. ...bővebben >

Az OTP Bank innovációs központja elnyerte a Global Finance Magazine díját

Az OTP LAB, az OTP Bank innovációs központja elnyerte a Global Finance Magazine „Top Financial Innovation Lab for 2019” díját

2019.05.03. ...bővebben >

Innovációs erődemonstráció lesz a világ legnagyobb tech expója

Az ősz első napjaiban rendezik meg a világ egyik legfontosabb technológiai témájú kiállítását, az IFA-t Németország fővárosában. A berlini vásáron gyakorlatilag minden olyan iparág képviselteti magát, amely árammal működő termékekre épül. Így jelen van háztartási elektronikai szektor épp úgy, mint a szórakoztatóelektronika, telekommunikáció, robotika, a játékos univerzum, és a járművek egyaránt.

2019.05.03. ...bővebben >

Több tízmilliárdos összegben indulnak innovációs pályázatok Magyarországon

Megnyílt egy 3 milliárd forintos keretösszegű egyetemi innovációs ökoszisztéma pályázat a Nemzeti Kutatási, Fejlesztési és Innovációs Alapból és egy hetes társadalmi egyeztetésre bocsátják a kis- és középvállalkozásoknak szóló 45 milliárd forintos piacvezérelt KFI-pályázatot is, amely május 20. körül nyílhat meg.

2019.05.03. ...bővebben >

Magyar innováció az okos otthonok piacán

A magyar tulajdonú OOT Technologies Kft. által fejlesztett és piacra dobott okos otthon központ praktikus megoldást nyújt: lehetővé teszi, hogy falban futó vezetékek és dúlás nélkül bárki biztonságosabbá, kényelmesebbé, és takarékosabbá tehesse otthonát, mindezt úgy, hogy nem kell kicserélnie régebben beszerelt eszközeit.

2019.05.03. ...bővebben >

Fintech Stratégia: helyzetbe kell hozni a fintecheket

Oktatásra, innovációra és a szabályozó megfelelő hozzáállására is szükség van, hogy virágozzon a magyar fintech. Az akarat megvan, de még így is hiányoznak elemek az egyenletből.

2019.04.26. ...bővebben >

ITM: További beruházásokat tervez Magyarországon a kaposvári naperőművet építő kínai cég

Akár egymilliárd euró értékben valósítana meg energetikai fejlesztéseket, továbbá regionális központjának létrehozását tervezi Magyarországon a kaposvári naperőművet építő kínai nagyvállalat, a China National Machinery Import&Export (CMC), az erről szóló együttműködési megállapodást Palkovics László innovációs és technológiai miniszter és Zsuan Kuang, a CMC vezérigazgatója írták alá csütörtökön, Pekingben.

2019.04.26. ...bővebben >

Együttműködési megállapodást kötött a BME és a Karlsruher Institut für Technologie

Együttműködési megállapodást írt alá a Budapesti Műszaki és Gazdaságtudományi Egyetem (BME), valamint a német Karlsruher Institut für Technologie (KIT, Karlsruhei Technológiai Intézet) a fővárosban csütörtökön. Kettős diplomát kaphatnak villamosmérnök-hallgatók, az ősszel indult első évfolyamba huszonöten járnak.

2019.04.24. ...bővebben >

Francia-magyar együttműködés az immunrendszer kutatásában

Az embrionális idegrendszer részét képező ganglionléc szerepét vizsgálja az immunrendszer fejlődésében egy francia-magyar kutatócsoport.

2019.04.24. ...bővebben >

Már csak néhány napig lehet jelentkezni a WRO legorobot versenyre

Már csak egy pár napig lehet jelentkezni a World Robot Olympiad (WRO) legorobot nemzetközi verseny selejtezőire – közölte az Innovációs és Technológiai Minisztérium (ITM). A minisztérium támogatásával idén Magyarország rendezi a World Robot Olympiad (WRO) nemzetközi legorobot építő verseny döntőjét 2019. november 8-10. között Győrben, a verseny hazai selejtezőjére április 26-ig várják az érdeklődők jelentkezését.

2019.04.24. ...bővebben >

AZ IGAZI INNOVÁTOROK DNS-E A TALÁLMÁNYI VÁSÁRON

Színvonalas szakmai programsorozat és csaknem félszáz, kreatív fejlesztéseket, termékeket bemutató kiállító várta az érdeklődőket a X. Nyugat-dunántúli Regionális Innovációs Kiállításon és Találmányi Vásáron. A szakmai díjat a Willisits Mérnökiroda Kft kapta az E-Bambini fejlesztéséért, közönségdíjas pedig a Darnó Hús lett. Zsúfolásig megtelt a Széchenyi István Egyetem aulája.

2019.04.18. ...bővebben >

A digitalizáció a magyar gazdaság és a hazai vállalkozók érdeke is

A magyar gazdaságnak jó esélye van arra, hogy eredményesen vegyen részt a negyedik ipari forradalomban, mivel magas az ipari termelés aránya, támaszkodhatunk a kutatás-fejlesztési hátterünkre, a kidolgozott programjainkra és a jól képzett magyar szakemberekre – hangsúlyozta Varga Mihály az Országos Tudományos Diákköri Konferencia Informatika-tudományi Szekciójának megnyitóján az Óbudai Egyetemen.

2019.04.17. ...bővebben >

Elismerésben részesült több innovatív nonprofit szervezet is

Az Invitech „Okostelepülés„ elnevezéssel új kategóriát indít kistelepülések részére.

2019.04.17. ...bővebben >

Magyar repülőgép-karbantartó technológiát válogattak be a legígéretesebb innovációk közé

Egy magyar fejlesztésű, kiterjesztett valóságon alapuló repülőgép-karbantartó technológiát is beválogattak az MRO Americas konferencia szervezői a tíz legígéretesebb innováció közé.

2019.04.17. ...bővebben >

Kihagyhatatlan: közeleg az NKFIH információs napja

2019. április 30-án 10 és 13 óra között került megrendezésre az NKFI Hivatalban a Horizont 2020 Biztonságos Társadalmak (Secure Societies) Információs Nap, amelyre nagy szeretettel várnak minden érdeklődőt.

2019.04.17. ...bővebben >