Nyitólap :: Az innováció világából

Jövőre hatmilliárd forint jut az építőipari vállalkozások modernizációját támogató programra

Folytatódik az építőipari vállalkozások modernizációját támogató program, amelyre jövőre hatmilliárd forint jut; a kiírás várhatóan februárban jelenik meg a kormány honlapján – mondta az Innovációs és Technológiai Minisztérium (ITM) gazdaságstratégiáért és szabályozásért felelős államtitkára csütörtökön sajtótájékoztatón, Budapesten.

2019.01.04. ...bővebben >

Mesterséges intelligencia, felhőmegoldások, IOT – civil szervezetek vezetőivel konzultáltak IT szakemberek

Mesterséges intelligencia, bigdata, felhőmegoldások – a fejlett technológia számos területen teheti hatékonyabbá egy karitatív szervezet munkáját. Az Önkéntes Központ Alapítvány (ÖKA) és a Morgan Stanley budapesti technológiai központjának szakemberei által indított program célja éppen az, hogy segítsen a civil, önkéntes szervezeteknek továbblépni a digitális evolúcióban.

2018.12.11. ...bővebben >

Különleges projektben okosodik Győr

A MobilITy-Győr digitális élményközpontban átadták azt az okos város rendszert, amely az infokommunikációs eszközök támogatásával segít egy város életének, forgalmának, közbiztonságának, működtetésének hatékonyabb irányításában.

2018.12.05. ...bővebben >

Az ABB részvételével épül Kínában a világ első HVDC hálózata

Az ABB részvételével épül Kínában a világ első HVDC hálózata

A szélenergia hálózatalapú architektúrán át történő szállítása olyan stabil és megbízható áramellátást biztosít, amely kielégíti a 2022-es pekingi téli olimpiai játékok alatt jelentkező nagyobb villamosenergia-igényt is,

2018.11.27. ...bővebben >

27. Magyar Innovációs Nagydíj

Keresik azokat a gazdasági társaságokat, ill. szervezeteket, melyek 2018-ban jelentős innovációs tevékenységet folytattak. Az Országházban, nagy nyilvánosság előtt átnyújtásra kerülő innovációs díjakra, köztük az Innovációs Nagydíjra, 2019. február 13-ig lehet jelentkezni.

2018.11.22. ...bővebben >

Nemzeti díjat nyert a Miskolci Egyetem a Minőség-Innováció pályázaton

A pályázatokat elbíráló zsűri döntése alapján az oktatási szférában működő szervezetek kategóriájában egyedüliként a Miskolci Egyetem kapta meg a díjat a Teljes hallgatói életciklust lefedő tanulástámogatási rendszer a régió szolgálatában elnevezésű pályázattal – közölték. Ezzel az intézmény pályázata bekerült a nemzetközi döntőbe.

2018.11.22. ...bővebben >

Meggyógyítják a ritka betegségeket

Rengeteg gyógyszerinnováció zajlik a világban, amelyek közül számos ritka betegségek gyógyítására lehet alkalmas. Dr. Holchacker Péter, az Innovatív Gyógyszergyártók Egyesületének igazgatója a Portfolio Private Health Forum 2018 című konferenciáján arról beszélt, hogy Magyarországon nemzetközi összevetésben lényegesen kevesebb az egy főre jutó egészségügyi költés. Az előadását követő kerekasztal-beszélgetésen pedig a hazai klinikai vizsgálatokról volt szó.

2018.11.22. ...bővebben >

Innováció és korszerű honvédség

A kormány azt várja tőlünk, hogy erős, ütőképes, modern, korszerű honvédséget hozzunk létre, amihez nagyon nagy szükség van a kutatásra, fejlesztésre, innovációra - jelentette ki a honvédelmi miniszter hétfőn Zalaegerszegen.

2018.11.22. ...bővebben >

Nemzeti díjat nyert a Miskolci Egyetem a Minőség-Innováció pályázaton

A pályázatokat elbíráló zsűri döntése alapján az oktatási szférában működő szervezetek kategóriájában egyedüliként a Miskolci Egyetem kapta meg a díjat a Teljes hallgatói életciklust lefedő tanulástámogatási rendszer a régió szolgálatában elnevezésű pályázattal – közölték. Ezzel az intézmény pályázata bekerült a nemzetközi döntőbe.

2018.11.14. ...bővebben >

A magyar startupok is előszeretettel választják az IBM Cloud-ot az innováció érdekében

A THINK South East Europe konferenciáján az IBM (NYSE IBM) bemutatta felhőalapú megoldásait, melyeket a Délkelet-európai startupok is széles körben alkalmaznak.

2018.11.13. ...bővebben >

Magyarországon is kiépül az agrárinnovációs operatív csoportok hálózata

Magyarországon is kiépül az agrárinnovációs operatív csoportok hálózata, amely segíti a mezőgazdasági innovációban érintett szereplők együttműködését projektjeik megvalósításában – hangsúlyozta Juhász Anikó, az Agrárminisztérium helyettes államtitkára.

2018.11.13. ...bővebben >

A felhasználói igényekről kérdezték a régiós szereplőket az S3 stratégia kapcsán

A 2018.10.18-i kecskeméti rendezvényt követően Szegeden is megtartotta kerekasztal beszélgetését a Dél-alföldi Regionális Innovációs Ügynökség ipari szereplő részvételével a Smart_watch projekt kapcsán.

2018.11.10. ...bővebben >

Workshop és kerekasztal megbeszélés a kecskeméti Tudásközpontban

A Dél-alföldi Regionális Innovációs Ügynökség szervezésében workshop és kerekasztal megbeszélést rendeztek a kecskeméti Neumann János Egyetemen több helyi meghatározó ipari szereplő részvételével a Smart_watch projekt kapcsán.

2018.11.10. ...bővebben >

Átadták a Dél-alföldi Innovációs Díjakat

A Magyar Tudományos Akadémia Szegedi Akadémiai Bizottság szakmai közreműködésével a Csongrád, a Békés és a Bács-Kiskun megyei Kereskedelmi és Iparkamara, valamint a Dél-alföldi Regionális Innovációs Ügynökség Kht. közösen hirdette meg pályázatot.

2018.11.08. ...bővebben >

Együttműködéssel válik könnyebbé a mezőgazdasági innováció

Magyarországon is kiépül az agrár innovációs operatív csoportok hálózata.

2018.11.08. ...bővebben >

Innovációs partnerségre készül Kína és Magyarország

Palkovics László innovációs és technológiai miniszter innovációs együttműködési szándéknyilatkozatot írt alá Miao Wei kínai ipari és információs technológiai miniszterrel 2018. november 5-én, Sanghajban.

2018.11.08. ...bővebben >

Fókuszban az innovációs célú közbeszerzések

Az innovációs célú közbeszerzések elterjedésének előmozdítása érdekében kötött együttműködési megállapodást az Innovációs és Technológiai Minisztérium és a Közbeszerzési Hatóság.

2018.11.08. ...bővebben >

Athén lett az Európai Unió leginnovatívabb városa

Athén nyerte el idén az Európai Unió leginnovatívabb városának járó egymillió eurós díjazású kitüntetést - közölte az Európai Bizottság kedden.

2018.11.07. ...bővebben >

PALKOVICS LÁSZLÓ: OLYAT ÉPÍTETTÜNK, AMI MÁSHOL NINCS A VILÁGON

A zalaegerszegi tesztpályára már megvan az első négy szerződött vállalat, több száz cég érdeklődik a Zala Zone iránt.

2018.10.31. ...bővebben >

ABB technológiával jön létre a világ legnagyobb digitális alállomása Fehéroroszországban

ABB Ability™-alapú technológia javítja a világ legnagyobb digitális alállomásának hatékonyságát, megbízhatóságát, valamint fizikai és adatbiztonságát.

2018.10.25. ...bővebben >1-20   21-40   41-60   61-80   81-100   101-120   121-140   141-160   161-180   181-200   201-220   221-240 >>>