Nyitólap :: Az innováció világából

Díjakat osztott az Innovációs Szövetség

A 27. alkalommal meghirdetett Ifjúsági Tudományos és Innovációs Tehetségkutató Verseny legjobb, legtehetségesebb fiatal feltalálóinak és tudósainak 10 díjat, 2 különdíjat és a díjakkal járó közel kétmillió forint ösztöndíjat osztott ki a június 5-ei eredményhirdetésen a Magyar Innovációs Szövetség.

2018.06.14. ...bővebben >

Három új projektet indított a Samsung innovációs laborja

Az új, innovatív fejlesztések között egy beltéri okoskert megoldás, egy hordozható irányított hangszóró és egy mesterséges intelligencián alapuló kutatási platform is megtalálható.

2018.06.14. ...bővebben >

Az innovációs erejében bízhat Európa

Egyelőre még nem kell Kínától tartanunk, de közép és hosszú távon mindenképpen az ázsiai állam lehet Európa fő ellenfele az IT- és a távközlési szektorban.

2018.06.14. ...bővebben >

Innovációs Stúdiót hoz létre a LEGO Nyíregyházán

A Nyíregyházi Egyetem és a LEGO Education International együttműködési megállapodást írt alá Belgiumban. A megállapodás alapján a LEGO Education International a közép-kelet európai térségben elsőként a Nyíregyházi Egyetemen hoz létre Innovációs Stúdiót.

2018.06.14. ...bővebben >

Először szólalt meg az innovációs tárca államtitkára

Az Innovációs és Technológiai Minisztérium gazdaságstratégiáért és szabályozásért felelős államtitkára, György László a Társadalmi Jövőképesség Kutatóközpont rendezvényén nyitóelőadásában hat megatrendet vázolt fel és mutatta be, hogy erre hogyan készül fel a tárca.

2018.06.14. ...bővebben >

Lakóházakat építenek háromdimenziós nyomtatóval Eindhovenben

A hollandiai Eindhovenben épülnek a világ első olyan lakóházai, amelyek felhúzásához háromdimenziós nyomtatót használnak. Az új technológia a kőműves munkát váltja fel.

2018.06.14. ...bővebben >

ÚJ MODELLEKET ÉS INNOVÁCIÓKAT VEZET BE 2018 NYARÁN A BMW

A bajor prémiumgyártó az év hetedik hónapjától kezdve aktuális modellpalettájának összes benzinmotorját és plug-in hibrid hajtásláncát részecskeszűrővel szereli fel, augusztusban megérkezik az új BMW X3 második BMW M Performance modellje és a BMW X4 portfóliójának második hathengeres dízelmotorja, miközben a nyolcfokozatú Steptronic automataváltó újabb modellek alapfelszereltségét színesíti.

2018.06.04. ...bővebben >

Egymásra épülő KFI pályázatokból finanszírozták a robottal végzett agyműtétet

A Nemzeti Kutatási, Fejlesztési és Innovációs (NKFI) Alap eddig 16 tematikus programot finanszírozott mintegy 80 milliárd forint keretösszeggel a főbb társadalmi gazdasági, környezeti kihívásokhoz kapcsolódó szakterületeken. Magyarországon most először végeztek agyműtétet robot segítségével, amelyet az NKFI Alapból finanszírozott két tematikus nemzeti program egymáshoz kapcsolódó projektjei tettek lehetővé.

2018.05.31. ...bővebben >

Fiatal magyar tehetséget is díjaztak az Intel világversenyén

Hazaérkezett Pittsburghből Molnár Áron, aki a május 13-18. között megrendezett Nemzetközi Tudományos és Innovációs Versenyen (Intel ISEF) vett részt. Áron a 2016-2017. évi 26. Ifjúsági Tudományos és Innovációs Tehetségkutató Versenyen első helyezést ért el, így a Magyar Innovációs Szövetség biztosította részvételét az EU Fiatal Tudósok Versenyén, amelynek döntőjén továbbjutott a világdöntőre, az ISEF-re. A magyar delegációt Dr. Jakab László, a hazai verseny zsűrielnöke, a BME VIK dékánja vezette.

2018.05.24. ...bővebben >

ABB piacradobta a világ első digitálisan integrált teljesítménytranszformátorát

Az ABB digitális platformjával (ABB AbilityTM) támogatott termékek átvezetik a transzformátorokat a digitalizált világba, javítják megbízhatóságukat és hatásfokukat.

2018.05.24. ...bővebben >

A NISSAN ÉS A DENA MEGKEZDI AZ EASY RIDE ROBOTIZÁLT JÁRMŰ MOBILITÁSI SZOLGÁLTATÁS TESZTÜZEMÉT

A Nissan Motor Co., Ltd. és a DeNA Co., Ltd. március 5-én megkezdte az Easy Ride, a két vállalat közös fejlesztésével létrehozott robotizált jármű mobilitási szolgáltatás valós körülmények közötti tesztelését.

2018.05.17. ...bővebben >

Több ezer érdeklődő a Sport és Innováció nemzetközi konferencián

Több ezer érdeklődő és szakember vett részt a Sport és Innováció elnevezésű nemzetközi konferencián, amelynek célja a sportban, a sportgazdaságban rejlő lehetőségek feltárása, és ennek érdekében innovációk, sporttudományos fejlesztések, adaptálható megoldások bemutatása volt.

2018.05.17. ...bővebben >

Pénzügyi adataggregátor nyerte el a FinTechShow díját

Egy pénzügyi adatgyűjtő megoldást, az Aggreg8.io-t választották a második alkalommal megrendezett FinTechShow legígéretesebb fejlesztésének – közölte a konferenciával egybekötött versenyt szervező FinTechGroup.

2018.05.17. ...bővebben >

A magyar internetezők 67 százaléka már mobilról csatlakozik a világhálóra

A legfrissebb ‘Connected Consumer Study’ szerint, a magyar lakosság 65 százaléka rendelkezik okostelefonnal. Az eszköz elterjedésével gyökerestül megváltoztak az internetezési szokásaink, hiszen menet közben most már nem csak információt keresünk, vagy videót nézünk, hanem egyre gyakrabban vásárolunk is.

2018.05.17. ...bővebben >

Többségében kisvállalkozások versenyeznek a 20 milliárd forint keretösszegű innovációs támogatásért

Csaknem háromszoros volt a túljelentkezés a kis-, közép- és nagyvállalatok KFI tevékenységének támogatására a Nemzeti Kutatási Fejlesztési és Innovációs Alapból kiírt 20 milliárdos keretösszegű innovációs pályázaton, amelynek a beadása május 15-én zárult le. A projektjük megvalósításához 100-600 millió forint közötti vissza nem térítendő támogatásra pályázók több mint 90%-a kis- és közepes vállalkozás.

2018.05.17. ...bővebben >

Ez az app lett a legjobb innováció

Blokkokat és garanciákat menedzselő app nyerte meg a Corvinus-Generali Innovációs Ötletversenyt. A ZeroBlokk nevű alkalmazás tudatosabb eszközhasználatra nevelné a mai fiatalokat. Az applikációval hosszabb távon lehetne megőrizni elektronikai készülékeink értékét. A versenyre hangoló InsurTech Akadémián közel 150 diák, a hétvégi versenyen 12 csapat vett részt.

2018.05.10. ...bővebben >

Európai innovációs díjat kapott a Waberer’s

Új távlatokat nyitott az SAP-rendszer a fuvarozó üzletmenetében. Hazai cég még nem kapott olyan magas elismerést, mint most a Waberer's. A közúti fuvarozó cég az SAP innovációs díját vállalatirányítási rendszerének átfogó és példaértékű modernizálásáért nyerte el.

2018.05.10. ...bővebben >

Sötétben világító növényeivel nyert innovációs díjat egy magyar feltaláló Kínában

Sötétben világító növényeivel nyert növényinnovációs kategóriadíjat Kun Richárd feltaláló a 6. Sanghaji Nemzetközi Technológiai Kiállításon Kínában– közölte a Valor Hungariae Zrt.

2018.05.10. ...bővebben >

Innovációs napot tart a PTE a pécsi Zsolnay-negyedben

A Pécsi Tudományegyetem (PTE) valamennyi innovációs projektjét bemutató ismeretterjesztő napot tartanak hétfőn a pécsi Zsolnay Kulturális Negyedben.

2018.05.10. ...bővebben >

Az ABB és a The Economist Automatizálási Felkészültségi Indexet vezet be

Az index a robotika és a mesterséges intelligencia szempontjából rangsorolja a világ országait. A fejlett automatizálás jobb és motiválóbb munkahelyeket teremthet az emberek számára.Azonban, mint azt egy új tanulmány megállapítja, még a jövő munkahelyeire leginkább felkészült országoknak is át kell gondolniuk az oktatásuk és képzésük rendszerét, hogy megfelelően fel tudják készíteni polgáraikat a jövő állásaira.

2018.05.07. ...bővebben >1-20   21-40   41-60   61-80   81-100   101-120   121-140   141-160   161-180   181-200   201-220   221-240 >>>