Nyitólap :: Az innováció világából

A NARKE Electrojet a 2019-es újdonság-pályázat nyertese!

Budapest Boat Show, Magyarország legnagyobb hajós és a vízi sport rendezvénye, mely február 21 - 24. között kerül megrendezésre a Hungexpon.

2019.02.15. ...bővebben >

Bíznak az innováció erejében a magyar cégek

Régiós összehasonlításban is kiugróan nagy jelentőséget tulajdonítanak az innovatív technológiáknak a fogyasztói elkötelezettség erősítésében a magyarországi vállalkozások – derül ki a Microsoft kelet-közép-európai üzleti szereplőkre fókuszáló felméréséből.

2019.02.08. ...bővebben >

Európai szintű vidéki innovációs verseny indul

Sikeres gazdálkodói, erdészeti és élelmiszeripari együttműködési kezdeményezéseket keresnek egy európai projekt keretében. Március 15-ig lehet pályázni rá magyar nyelven is.

2019.02.08. ...bővebben >

Épül a start-uposok és kutatók ideális találkozási helye Debrecenben.

Idén nyáron elindul az ország egyik legmodernebb inkubátorháza, a Debreceni Innovációs Központ építése, ahol az elméleti kutatásoktól egészen a prototípusgyártásig juthatnak majd el a projektek. A koncepció a BORD Építész Stúdió tervezésében valósul meg, akik az Innovációs Központot egy jól szervezett polc képéből bontották ki. A kutatásokat, vállalkozásokat és egyéneket összekapcsoló épület átlátható, funkcionális rendszerét akár az információs társadalom jelképeként is értelmezhetjük.

2019.02.08. ...bővebben >

Innovációs elitklubhoz csatlakozott a Tungsram

Európa legnagyobb, kilenc országban kettőszáznál is több tagot tömörítő innovációs elitklubjához csatlakozott a Tungsram. Az évente több mint 100 millió eurós költségvetésből gazdálkodó EIT Digital egyetemek, kutatóközpontok, vállalatok együttműködése révén keresi azokat a technológiai fejlesztéseket, amelyek sikerre vihetők a világpiacon.

2019.02.08. ...bővebben >

A TÍZ LEGÍGÉRETESEBB MAGYAR INNOVÁCIÓ

Az Innoexpo Kft. és a Valor Hungariae Zrt. tavaly év végén állította össze először a száz legígéretesebb magyar innováció listáját, ezúttal pedig gálaest keretében díjazták a tíz legkiemelkedőbbet.

2019.01.24. ...bővebben >

Magyar Innováció díjat kapott a gyulai Clean-Way Kft.

Átadták a Top 10 Legérdekesebb Magyar Innováció díj 2018. évi elismeréseit kedden Budapesten, a tíz díjazottat a 100 legérdekesebb magyar innováció 2018 című kiadványban szereplő kiválóságok közül választotta ki a zsűri. Elismerésben részesült a gyulai Clean-Way Kft. is.

2019.01.24. ...bővebben >

Palkovics: Magasabb szintre kell emelni a magyar-német innovációs együttműködést

A már most is jól működő magyar-német gazdasági, technológiai és innovációs együttműködést magasabb szintre kell emelni – hangsúlyozta Palkovics László innovációs és technológiai miniszter csütörtökön Berlinben a német szövetségi kormány közlekedési és digitális infrastruktúráért felelős miniszterével, Andreas Scheuerrel folytatott megbeszélése után.

2019.01.24. ...bővebben >

Kibővül az NN innovációs laborja

Az eddigi két inkubációs kör tapasztalatai után a Sparklab innovációs laborként folytatja működését. A jövőben egyfelől az eddigi mentorszerepet kiegészítve a Sparklab csapata aktív partnerként vesz részt az életminőség-javító technológiai projektek megvalósításában. Másfelől kibővül a program jelentkezői köre is: a startupok és a vállalati kezdeményezések mellett magánszemélyek is jelentkezhetnek kezdeti, vagy akár már érett fázisban lévő projektjeikkel.

2019.01.24. ...bővebben >

Országos Innovációs Fórum

Az Innovációs és Technológiai Minisztérium (ITM), valamint a Nemzeti Kutatási, Fejlesztési és Innovációs Hivatal (NKFI Hivatal) ORSZÁGOS INNOVÁCIÓS FÓRUMOT szervez Magyarország újjá szerveződő innovációs ökoszisztémájának bemutatása, valamint a megújuló KFI pályázati rendszerrel kapcsolatban felmerülő igények felmérése céljából. Az összes megyét érintő, széles körű összefogással megvalósuló rendezvénysorozat kiemelt szakmai partnere a Magyar Kereskedelmi és Iparkamara.

2019.01.24. ...bővebben >

Meghatározó magyar fejlesztés az e-aláírások piacán

Minősített e-aláírás chipkártya és segédeszköz nélkül – akár okostelefonon is aláírhatunk teljes bizonyító erejű magánokiratnak megfelelő joghatással

2019.01.22. ...bővebben >

Közeleg a 27. Magyar Innovációs Nagydíj Pályázat beadási határideje

Az Innovációs Nagydíjon kívül, összesen hat innovációs díj kerül átadásra, március 28-án az Országházban, azon társaságok számára, melyek 2019. február 13-ig beadják pályázatukat.

2019.01.21. ...bővebben >

Jövőre hatmilliárd forint jut az építőipari vállalkozások modernizációját támogató programra

Folytatódik az építőipari vállalkozások modernizációját támogató program, amelyre jövőre hatmilliárd forint jut; a kiírás várhatóan februárban jelenik meg a kormány honlapján – mondta az Innovációs és Technológiai Minisztérium (ITM) gazdaságstratégiáért és szabályozásért felelős államtitkára csütörtökön sajtótájékoztatón, Budapesten.

2019.01.04. ...bővebben >

Mesterséges intelligencia, felhőmegoldások, IOT – civil szervezetek vezetőivel konzultáltak IT szakemberek

Mesterséges intelligencia, bigdata, felhőmegoldások – a fejlett technológia számos területen teheti hatékonyabbá egy karitatív szervezet munkáját. Az Önkéntes Központ Alapítvány (ÖKA) és a Morgan Stanley budapesti technológiai központjának szakemberei által indított program célja éppen az, hogy segítsen a civil, önkéntes szervezeteknek továbblépni a digitális evolúcióban.

2018.12.11. ...bővebben >

Különleges projektben okosodik Győr

A MobilITy-Győr digitális élményközpontban átadták azt az okos város rendszert, amely az infokommunikációs eszközök támogatásával segít egy város életének, forgalmának, közbiztonságának, működtetésének hatékonyabb irányításában.

2018.12.05. ...bővebben >

Az ABB részvételével épül Kínában a világ első HVDC hálózata

Az ABB részvételével épül Kínában a világ első HVDC hálózata

A szélenergia hálózatalapú architektúrán át történő szállítása olyan stabil és megbízható áramellátást biztosít, amely kielégíti a 2022-es pekingi téli olimpiai játékok alatt jelentkező nagyobb villamosenergia-igényt is,

2018.11.27. ...bővebben >

27. Magyar Innovációs Nagydíj

Keresik azokat a gazdasági társaságokat, ill. szervezeteket, melyek 2018-ban jelentős innovációs tevékenységet folytattak. Az Országházban, nagy nyilvánosság előtt átnyújtásra kerülő innovációs díjakra, köztük az Innovációs Nagydíjra, 2019. február 13-ig lehet jelentkezni.

2018.11.22. ...bővebben >

Nemzeti díjat nyert a Miskolci Egyetem a Minőség-Innováció pályázaton

A pályázatokat elbíráló zsűri döntése alapján az oktatási szférában működő szervezetek kategóriájában egyedüliként a Miskolci Egyetem kapta meg a díjat a Teljes hallgatói életciklust lefedő tanulástámogatási rendszer a régió szolgálatában elnevezésű pályázattal – közölték. Ezzel az intézmény pályázata bekerült a nemzetközi döntőbe.

2018.11.22. ...bővebben >

Meggyógyítják a ritka betegségeket

Rengeteg gyógyszerinnováció zajlik a világban, amelyek közül számos ritka betegségek gyógyítására lehet alkalmas. Dr. Holchacker Péter, az Innovatív Gyógyszergyártók Egyesületének igazgatója a Portfolio Private Health Forum 2018 című konferenciáján arról beszélt, hogy Magyarországon nemzetközi összevetésben lényegesen kevesebb az egy főre jutó egészségügyi költés. Az előadását követő kerekasztal-beszélgetésen pedig a hazai klinikai vizsgálatokról volt szó.

2018.11.22. ...bővebben >

Innováció és korszerű honvédség

A kormány azt várja tőlünk, hogy erős, ütőképes, modern, korszerű honvédséget hozzunk létre, amihez nagyon nagy szükség van a kutatásra, fejlesztésre, innovációra - jelentette ki a honvédelmi miniszter hétfőn Zalaegerszegen.

2018.11.22. ...bővebben >1-20   21-40   41-60   61-80   81-100   101-120   121-140   141-160   161-180   181-200   201-220   221-240 >>>