Nyitólap :: E-mobilitás

Németországi együttműködést kezd a Magyar Elektromobilitás Szövetség

Stratégiai együttműködési megállapodást kötött a Magyar Elektromobilitás Szövetség a németországi Észak-Rajna-Vesztfália tartományban működő elektromobilitási szövetséggel.

2015.03.24. ...bővebben >

Villanyautókkal álmodik a Bosch-főnök

Volkmar Denner, a Bosch első embere hisz a villanyautózás elterjedésében és abban, hogy belátható időn belül jelentősen csökken az akkumulátorok ára.

2015.03.24. ...bővebben >

Az elektromos autó sem környezetbarát

A szükséges energia előállításával vannak gondok, a legtöbb országra komoly tennivaló vár.

2015.03.24. ...bővebben >

Bemutatták a magyar fejlesztésű és magyar gyártású elektromos buszt

Az evopro cég magyar fejlesztésű és magyar gyártású elektromos buszát mutatta be Varga Mihály nemzetgazdasági miniszter, aki azt szeretné, ha Magyarország Közép-Európa vezető országa az elektromobilitás terén.

2015.03.16. ...bővebben >

2050-re az új járművek 70 százaléka elektromos lesz

Az a cél, hogy Magyarország az elektromos busz használata és az elektromobilitás terén is Közép-Európa vezető országa legyen - mondta Varga Mihály nemzetgazdasági miniszter.

2015.03.09. ...bővebben >

Sofőr nélküli jármű az Egyesült Királyságból

A coventry-i központú, fejlett gyártástechnológiákkal foglalkozó RDM-csoport egy újabb mérföldkövet tudhat maga mögött a személyszállítás forradalmasításában.

2015.03.02. ...bővebben >

Jövőre érkezik a sofőr nélküli technológia

Ulrich Hackenberg, az Audi technikai igazgatója a sofőr nélküli autókkal kapcsolatos terveiről nyilatkozott az Automotive News Europe-nak. A német gyártó az idei év végéig több automatikus vezetési funkciót is elérhetővé tesz egyes modelljeiben, míg a technológiai fejlesztés igazgató szerint tíz éven belül már teljesen automatikus járművekkel is találkozhatunk.

2015.02.12. ...bővebben >

4x4-es elektromos versenyautót épít a Techtogether sikercsapata

2014 novemberében olyan mérnökhallgatói csapatversenyt rendezett szakportálunk, amely több oldalról is próbára tette a járműépítő egyetemisták és főiskolások képességeit. A tizennyolc csapatból álló mezőnyből a BME Formula Racing Team tudott a legtöbb pontot szerezni. Arra voltunk kíváncsiak, hogyan használta fel az első helyért járó nyereményeket és hogyan profitált a Techtogether versenyen megszerzett céges kapcsolati tőkéből BME járműépítő csapata. Popovics Petra, a csapat kommunikációért felelős tagja számolt be a legújabb fejleményekről.

2015.02.06. ...bővebben >

Új motort kap a Debreceni Egyetem elektromos kukásautója

Eredményesen futja tesztköreit Békéscsabán az alternatív hajtású hulladékgyűjtő jármű. A csendes teherautó egy időre visszatért a cívis kampuszra, ahol erősebb szívet kap.

2015.01.27. ...bővebben >

Forgalomba állt az első vadonatúj hibridbusz Budapesten

A beszerzett összesen 28 darab új autóbusz közül az első jármű a 7-es busz vonalán állt forgalomba.

2015.01.23. ...bővebben >

CES - Új koncepciókat mutattak be az autógyártók

Bemutatkozott a jövő, a fejlett technológiákkal telezsúfolt önműködő járművek. A Daimler, a Volkswagen és az Audi is bemutatta legújabb prototípusait.

2015.01.09. ...bővebben >

Ez aztán a bejelentés: 2020-ban tömegével jönnek az elektromos autók

Az autóipart előbb-utóbb az elektromos járművek határozzák majd meg, a Panasonic vezérének CES-en tett bejelentése szerint pedig pár év múlva már tömeggyártásról lesz szó. Természetesen a Tesla lesz a főszerepben.

2015.01.08. ...bővebben >

155 töltővel szereli fel az ABB a nyugati autópályákat

A vállalat közreműködésével jön létre Hollandiában egy elektromos autókat kiszolgáló gyorstöltő-hálózat. Az ABB szerepvállalása nyomán hasonló rendszerek épülhetnek Európa más térségeiben is.

2014.12.18. ...bővebben >

Zöld rendszámot az elektromos autóknak!

Néhány tucat tisztán elektromos autó van forgalomban Magyarországon – nyilatkozta Erdélyi Péter, a Magyar Gépjárműimportőrök Egyesületének (MGE) elnöke, aki szerint zöld rendszámot kellene kapniuk az ilyen gépkocsiknak.

2014.12.08. ...bővebben >

Több elektromos autótöltő állomás épülhet Magyarországon

Több elektromos autó feltöltésére alkalmas pont létesülhet Magyarországon egy EU-irányelv értelmében. Jelenleg körülbelül 200 elektromos autó üzemel hazánkban, az ilyen járművek terjedését leginkább a töltőállomások hiánya akadályozza.

2014.11.28. ...bővebben >

Négymillió forintot ér a DHL-nek a legjobb elekromos autó pályamunka

A nemzetközi expressz szállítmányozással foglalkozó DHL meghirdette a Blue Sky Transport Design Díjat, melynek célja a közlekedés ökológiai lábnyomának csökkentése és fenntarthatóságának támogatása. A felhívásra már ismert tervezők és feltörekvő tehetségek pályázatait várják világszerte, melyek megoldást kínálnak a fenntartható közlekedés kihívására.

2014.11.27. ...bővebben >

E-mobility tanulmányúton jártunk Bregenzben és Stuttgartban, régiós képviselőkkel

Az EU 7. keretprogramja keretében megvalósuló ELMOs projekt jóvoltából a hazai partner - a Pannon Novum - elektromos mobilitás tanumányutat szervezett a régiót képviselő szakemberek számára Bregenzbe és Stuttgartba. A 3 napos rendezvényen a résztvevők kifejezetten hasznos tapasztalatokat gyűjtöttek Európa - elektromos mobilitásban élenjáró - két régiójából. A megismert lehtőségeket e-mobilitás és smart city projektekben tudják legjobban hasznosítani.

2014.11.27. ...bővebben >

Elektromos autók a 3D nyomtatóból

Amennyiben minden a gyártó tervei szerint alakul, úgy jövőre elérhetővé válhatnak az első olyan gépkocsik, amelyek 3D-nyomtatóval készülnek.

2014.11.17. ...bővebben >

Nyomatékelosztó rendszer elektromos járművekhez

A Müncheni Műszaki Egyetem erőátviteli rendszerek fejlesztésével foglalkozó központja (FZG) legújabb fejlesztése megváltoztathatja az elektromos autózást.

2014.11.05. ...bővebben >

Személyi helikopterek a dugók ellen

Két éven belül egy 18 rotoros, elektromos hajtású helikopter segítheti a tehetős ingázók mindennapjait. Fejlesztői bő 10 éven belül ezen közlekedési mód elterjedését vizionálják.

2014.10.27. ...bővebben >
LEGOLVASOTTABB HÍREKarrow


PROJEKTEK arrow

ECOS4IN
2019.05.24.

INNOGROW
2019.05.24.

SKILLS+
2019.05.24.

SYMBI
2019.05.24.

E-CONOMY
2018.11.30.

femcoop PLUS
2016.10.16.