Elektromos autó-akkumulátor üzem épült Gödön 100 milliárd forintért

Cimkék: 

Négy hónap állt a Schneider Electric rendelkezésre, hogy beszerelje és üzembe helyezze a villamos rendszert a Samsung számára.

A 100 milliárd forint értékű beruházás keretében a Samsung-üzemben márciusban indul a próbagyártás. A 2014-ben bezárt gödi üzem felújításával és kibővítésével a koreai gyártóóriás nagy erőfeszítéseket tesz az elektromos autók európai előállításának beindításához, és egyúttal az eladások robbanásszerű növekedését várja. A két cég partnersége 2012-re nyúlik vissza, amikor a két globális vállalat hosszú távú együttműködést épített ki a tápellátás-védelmi eszközök és a napelemes energiatároló rendszerek terén. A jelenlegi projekt komplexitásából adódóan a vállalat összes szervezeti területét érinti, a beszerzéstől a kontrollingon át a műszaki és jogi feladatokig.

A gyár jelenlegi kapacitása az ország egyidejű teljesítményének a fél százalékát teszi ki, így meglehetősen nagy fogyasztónak számít.
Teljes cikk: Sg.hu
 
Kapcsolódó hír, hogy a Samsung ausztriai akkumulátor üzemét is bővíti, miután elérte kapacitásának határát. Az eddigi 460 fős üzem hamarosan kétszer ennyi embernek ad majd munkát. A Samsung SDI a jövőben piacvezető akar lenni az elektromos járművek akkumulátorainak piacán. Forrás: Ökonews.at
 


 

2017.03.16.